10-те најдобри опции за фрижидери надвор од мрежата и како да ги активирате

William Mason 12-10-2023
William Mason

Содржина

Ако сте решиле да живеете надвор од мрежата, веднаш под соларниот систем за електрична енергија на вашата листа на основни работи ќе го најдете најдобриот фрижидер!

Да живеете надвор од мрежата можеби е предизвик, но тоа не значи дека треба да се лишите од модерните удобности, како фрижидер или замрзнувач.

Ефикасното поставување на ладење надвор од мрежа ќе биде составен дел од вашата инфраструктура надвор од мрежа, овозможувајќи ви да јадете подобро, истовремено оптимизирајќи ги трошоците за снабдување со храна и безбедноста на храната.

Фрижидер надвор од мрежа е секој уред или структура за ладење што не се напојува со електрична енергија или гас од јавен сервис. Фрижидерите надвор од мрежа чуваат производи за храна и пијалоци под 40°F.

Фрижидерот за длабоко замрзнување надвор од мрежа ги одржува производите под 0°F. Фрижидерите надвор од мрежата можат да се напојуваат со пропан и системи за обновлива енергија.

Секој месец се пуштаат нови производи за ладење. Подобрувањата во технологијата за ладење и дизајнот на фрижидерот ги прават мрежните фрижидери поекономични и попреносливи.

Овие нови фрижидери им се придружуваат на другите модели во различни категории на ладилници, секој со посебни добрите и лошите страни за живеење надвор од мрежата. Прочитајте за да го најдете вашиот најдобар мрежен фрижидер.

10 типови фрижидери за надвор од мрежата

Опции за ладење надвор од мрежа
 1. 10 типови на фрижидери за надвор од мрежа
  • 1. Фрижидери со наизменична струја (соларни-инверторот, исто така, црпи енергија од батериите за да го претвори еднонасочното напојување во наизменична струја за да го напојува фрижидерот.

   За да ја намалите побарувачката на енергија на батериите на фрижидерот надвор од мрежата со наизменична струја, намалете го термостатот колку што е можно повеќе без да ризикувате од расипување на храната.

   изворот на сонце и директна топлина на ладилникот

   положба на сонце, ладење на друго место .

   Можете да ги обложите и вратите на фрижидерот, горниот дел и страните со изолационен материјал како пена или полистирен за да ја подобрите отпорноста на флуктуации на температурата на околината и со тоа да го ограничите активирањето на компресорот.

   Стоварниот замрзнувач со наизменична струја до DC фрижидер надвор од мрежа

   најмногу мора да се бара дома. Способноста да се замрзнува храната долго време има неколку предности: јадење поздрава и поразновидна исхрана, продолжена безбедност на храната и пониски трошоци за транспорт.

   Со вклучување на замрзнувачот со наизменична струја од инвертер (како што е опишано погоре со фрижидерот со наизменична струја), домашните домаќини надвор од мрежата можат да го намалат товарот на нивниот исправен фрижидер. зерите се енергетски поефикасни од исправените фрижидери поради нивните супериорни изолациски својства и вратите со преклоп.

   Студениот воздух буквално паѓа од исправениот фрижидер/замрзнувач секогаш кога се отвора вратата, додека замрзнувачот, очигледнопричини, нема таков проблем.

   Сега, еве го хакот!

   Претворете го замрзнувачот на градите во обичен фрижидер! Едноставно со поврзување на термостатот на кабелот за напојување на фрижидерот, можете да ја намалите поставката за температура на околу 40°F , ефикасно претворајќи го „градниот замрзнувач надвор од мрежата“ во обичен DC фрижидер надвор од мрежата.

   Толку е едноставно!

   Гледајте ја оваа конверзија на замрзнувач со наизменична струја во DC фрижидер надвор од мрежа:

   Совет: Ако исправениот фрижидер е суштински услов за вашата кујна без мрежа, можете да ги постигнете истите резултати со исправен фрижидер за длабоко замрзнување. 21>

   Со правилната комбинација на фрижидери надвор од мрежа во поставувањето надвор од мрежата, ќе ја подобрите ефикасноста на енергијата и трошоците.

   • Во статични ситуации надвор од мрежата (домаќини, кабини, итн.), просторот на подот генерално не е проблем. Замрзнувачите се задолжителни. Замрзнете ги коцките мраз и употребете ги во кутии за ладење за екскурзии на терен и дневни патувања.
   • За мобилни ситуации надвор од мрежата (RV, кампување, итн.), инвестирајте во пренослив и разновиден соларен генератор со подвижни соларни панели што може да работи на вашиот фрижидер/замрзнувач и други гаџети надвор од мрежата. Излезете од дома со висококвалитетна кутија за ладење спакувана со коцки мраз и замрзната храна.
   • Замрзнете вода за пиење во пластични шишиња дома и однесете ја на пат со себе.
   • Експериментирајте со самфрижидери како ладилници за испарување. Тие прават одлични образовни алатки за возрасни и деца. Тие, исто така, обезбедуваат опција за фрижидер во последно средство.
   • Ако сте сопственик на дом и одгледувате свои производи, изградете коренска визба. Ќе обезбедите безбедност на храната, ќе заштедите пари и ќе ослободите простор во фрижидерот за храна која е почувствителна на температура, како што се месото и млечните производи.
   • За да пресметате колку соларна енергија ќе ви треба за напојување на вашите фрижидери и други апарати, користете го овој онлајн калкулатор.

   Радилник со исклучена мрежа <1ЧПП е офладилник offAgr <5. n Фрижидер надвор од мрежата е секој тип на фрижидер што не се напојува со електрична енергија или гас што се снабдува од електрична мрежа на јавните комунални претпријатија.

   Кој е најдобриот фрижидер за живот надвор од мрежа?

   Фрижидерите со ниска потрошувачка на енергија со соодветен капацитет за складирање ги прават најдобрите фрижидери надвор од мрежата. Палетата на фрижидери надвор од мрежа на ICECO е нашата главна препорака за најдобар фрижидер, како и иновативниот опсег на GoSun.

   Кој е енергетски најефикасниот фрижидер за соларна енергија?

   Добро изолираниот замрзнувач со еднонасочна струја е енергетски најефикасниот фрижидер надвор од мрежата.

   Кој е најдобриот фрижидер за соларна енергија?

   Повеќето фрижидери можат да се напојуваат со електрична енергија на толку многу енергија. Фрижидерите со мала побарувачка на енергија и добра изолација го прават најдоброто со соларна енергијафрижидери.

   Дали соларните фрижидери се добра опција?

   Да. Соларните фрижидери се дизајнирани да бидат енергетски ефикасни, а сепак обезбедуваат добра моќност за ладење и капацитет за складирање.

   Како да го вклучите фрижидерот надвор од мрежа?

   Со инсталирање на соларен систем со инвертер, сите конвенционални фрижидери со наизменична струја може да работат надвор од мрежата. Може да погледнете и фрижидери со еднонасочна струја, како и фрижидери од пропан за ладење надвор од мрежа.

   Како ја чувате храната замрзната надвор од мрежата?

   Храната може да се чува замрзната надвор од мрежата со користење на градите или исправен замрзнувач што работи на еднонасочна или наизменична струја од сончев, ветер или хидроелектричен систем.

   Крајни мисли

   За да се излади и да се излади многу потребното решение за храната, потребно е да се излади и да се излади. обновлива енергија ќе ви треба за напојување на вашите фрижидери.

   Со овие 10 идеи за ладење надвор од мрежата и хакери за фрижидери кои се зафатени со енергија, имате цврста платформа на која можете да изградите инфраструктура за ладење надвор од мрежата која ќе стане ваш партнер во создавањето на совршена кујна надвор од мрежата, на дом и на пат!

   Powered)
  • 2. Замрзнувачи со наизменична струја (со соларна енергија)
  • 3. DC фрижидери на соларна енергија
  • 4. Фрижидери 12v
  • 5. Пропан Фрижидери
  • 6. Термоелектрични фрижидери
  • 7. Ладилници за гради
  • 8. Ладилници со испарување
  • 9. Ладилници за тенџере (Zeer Pot Coolers)
  • 10. Root Cellars
 2. Како да ги исклучите решетките фрижидери поефикасни
  • Конвертирање на DC од AC фрижидер во надвор од мрежа
  • AC замрзнувач во Off-grid DC фрижидер an
  • 9>
 3. ЧПП за ладење надвор од мрежа
  • Што е фрижидер надвор од мрежа?
  • Кој е најдобриот фрижидер за живеење надвор од мрежата?
  • Кој е најефикасниот фрижидер за соларна енергија?
  • Која е најдобрата опција за соларна енергија?
  • Како да го вклучите фрижидерот надвор од мрежата?
  • Како да ја чувате храната замрзната надвор од мрежата?
 4. Завршни мисли

Техничка забелешка

* Актуелната струја во градот се појавува . Во САД, наизменичната струја на мрежата е 120 волти (240 волти во Европа и други делови од светот).

* Напојувањето од соларни панели и батерии е еднонасочна или директна струја. Обично, DC се мери во излези од 12v, 24v и 48v за електрична енергија надвор од мрежатасистеми.

Да ги разгледаме подетално секој од овие типови на фрижидери и замрзнувачи за да откриеме што има да понуди секој од нив на домашниот уред надвор од мрежата или на мобилниот надвор од мрежата.

Потоа ќе преминеме на возбудливиот дел – кул идеи за да ги направиме избраните фрижидери надвор од мрежа екстра-ефикасни.

Нашите омилени опции за ладење надвор од мрежа се опсегот на ICECO и опсегот на фрижидери надвор од мрежа на GoSun. Ова е едно од најдобрите на ICECO:

Врвен изборICECO VL90 ProD Надграден 90L пренослив фрижидер за автомобили 1.311,34 $

Со компресор SECOP, капак за повеќенасочно отворање, 0℉ до 50℉ и 2 USB полначи DC 12/24V, AC 110-240V.

Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 21.07.2023 04:35 часот по Гринич

GoSun вреди да се провери. Имаат разновидни фрижидери надвор од мрежа, како и цели соларни кујнски поставки (вклучувајќи прочистување на водата и соларно готвење!). Ова е еден од нивните бестселери:

Нашиот изборGOSUN Chill Solar Cooler & Соларен панел 30+ $949,00

The Chill може да ја одржува храната ладна, замрзната, сува и организирана - не е потребен мраз. Вклучениот соларен панел од 30 вати & засилувач; PowerBank+ ви овозможува да полните уреди и да го напојувате вашиот Chill дење и ноќе. Најдобро време да одите на соларна енергија е сега! Тоа не е само ладилник; тоа е вашиот фрижидер надвор од мрежата без потреба од приклучок!

Амазон Може да заработиме провизија ако купите,без дополнителни трошоци за вас.

1. Фрижидери со наизменична струја (со соларна енергија)

Ова се вашите редовни домашни фрижидери со кои сите пораснавме. Испуштаат струја од 120 V и генерално се приклучени на мрежата. Тие секогаш вклучуваат единица за замрзнување.

Кога се приклучени во систем за соларна енергија (вклучувајќи соларни панели, батерии, контролер за полнење и инвертер), овие фрижидери со наизменична струја можат ефективно да се користат како фрижидери надвор од мрежата со исклучување на еднонасочна струја генерирана од соларниот систем. Замрзнувачи со наизменична струја (со соларна енергија)

Како и кај фрижидерот со наизменична струја, замрзнувачот со наизменична струја е дизајниран да истекува мрежна моќност од 120 V . Кога е приклучен во сончев систем со инвертер, замрзнувачот на градите станува вистинска супер-алатка надвор од мрежата.

Со нивната врата со горната подигање и екстра дебелата изолација, замрзнувачите се поекономични од обичните фрижидери со предно отворање.

3. DC фрижидери со соларна енергија

Овие модерни иновации на фрижидерот се дизајнирани за лесно прицврстување на соларниот систем . Тие го испуштаат еднонасочното напојување и го заобиколуваат инвертерот, директно приклучувајќи се во батериите на соларниот систем.

Некои модели на DC фрижидери со соларна енергија вклучуваат соларен панел што се приклучува директно во фрижидерот, напојувајќи ја батеријата во фрижидерот, што пак го напојува компресорот.

4. Фрижидери 12v

РВ и кампинг заедниците се заколнуваат во 12v (DC)фрижидер поради неговата преносливост и способност да ги разладува и замрзнува нивната храна и пијалоци.

Моќноста за овој тип фрижидери надвор од мрежа доаѓа или од батеријата на возилото или од соларниот систем инсталиран на возилото. Многу модели вклучуваат и AC адаптер за да се „олади“ единицата пред да замине од градот.

Најдобар избор Пренослив фрижидер ICECO VL45 со SECOP компресор 648,00 $

Опсег на ладење од 0°F до 50°F. Независна излезна порта од 12V/24V DC и 110-240V AC. 45 литри. 5 години гаранција на компресорот и 1 година гаранција за сите останати делови.

Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 21.07.2023 04:10 GMT

Одбрани модели на соларни фрижидери од 12v имаат вградени батерии и доаѓаат со соларен панел. Видете овде:

Нашиот избор GOSUN Chill Solar Cooler & Соларен панел 30+ $949,00

The Chill може да ја одржува храната ладна, замрзната, сува и организирана - не е потребен мраз. Вклучениот соларен панел од 30 вати & засилувач; PowerBank+ ви овозможува да полните уреди и да го напојувате вашиот Chill дење и ноќе. Најдобро време да одите на соларна енергија е сега! Тоа не е само ладилник; тоа е ваш фрижидер надвор од мрежата без потреба од приклучок!

Амазон Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас.

5. Пропански фрижидери

Пропанот (течен нафтен гас) е снабдувач на енергија за RVфрижидери неколку децении. Фрижидерите од пропан се достапни и како замрзнувачи и вертикални единици за фрижидер/замрзнувач.

Тринасочната верзија на пропан фрижидерот може да работи и на напојување од 12v и 120V, што го прави практичен фрижидер за итни случаи .

Фрижидерите од пропан бараат повеќе одржување отколку електричните фрижидери. Цената на пропанот и фактот дека треба да се транспортира до домот ги прават фрижидерите од пропан помалку атрактивна опција од фрижидерите со обновлива енергија.

Нашиот избор Електричен фрижидер со 2 врати на Smad Gas Propan со замрзнувач

Овој фрижидер може да се напојува со 6 V1 -1ft.

Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас.

6. Термоелектрични фрижидери

Термоелектричните фрижидери се преносливи ладилници (и грејачи) за храна и пијалоци од 12 V, што ги прави практични придружници за патување. Тие се енергетски ефикасни, но опсегот на ладење им е ограничен на околу 4°F (нема да правите мраз во нив).

На преносливите термоелектрични фрижидери им треба малку време за да се изврши ладењето во најдобар случај, тие се лесна, компактна замена за кутија за ладење.

Нашиот избор Igloo 28 quart Iceless Thermoelectric 12 Volt Portable Cooler $149,99

Произведено во САД. Лиени рачки за лесно носење. 8' кабелот за напојување се приклучува на кој било приклучок од 12V DC.

Добијте повеќе информации Можемезаработете провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 21.07.2023 06:10 GMT

7. Ладилници за гради

Старата добра ледена кутија или кутија за ладилници сè уште има место во животот на отворено.

Исто така види: Најдобра мелница за месо за елени, хамбургери, диви дивеч и повеќе

Кулерите на градите станаа сè поспособни да одржуваат температура на замрзнување подолго време, благодарение на подобриот изолациски материјал и дизајн.

8. Ладилници за испарување

Нема да ги најдете овие на Амазон, но можете да направите еден. Тоа е древна техника на ладење наречена испарувачко ладење, каде што водата во медиум, обвиткана околу сад за складирање на храна, се лади со движење на воздух.

Испарувачките ладилници се користат на отворено и обично се закачуваат од гранка на сенка дрво.

Дизајнот е навистина едноставен - решетката со лесни полици е покриена со кора од буре. Сад со ситни отвори за пробивање полека испушта вода на бурлапот, одржувајќи ја влажна многу часови.

Воздухот што дува на натопената бура ги лади молекулите на водата, што пак ја намалува температурата на целата конструкција како и храната во ладилникот за испарување.

9. Ладилници за тенџериња (Zeer Pot Coolers)

Кладилниците за тенџериња се древен метод за подолго чување на храната ладна и свежа. Тоа е едноставен дизајн што можете сами да го направите така што ќе ставите мал глинен сад во поголем глинен сад и ќе ја пополните празнината со песок.

Работа на принципот на испарливо ладење, тенџереладилниците се уште еден древен метод за подолго чување на храната посвежа.

Земете голем глинен сад и малку помал и вгнездете ги. Истурете песок во јазот помеѓу нивните ѕидови и подови. Ставете капак на внатрешното тенџере. Рачно пуштајте вода на песокот.

Ладилникот за тенџере често се потопува во земја или е опкружен со куп земја за да се одржи ладен, заедно со влажна крпа поставена над врвот на ладилникот за да се создаде ладно запечатување на гаџетот.

Исто така види: 11-те најдобри гасови & засилувач; Преглед на Electric Garden Tillers

Погледнете го ова:

10. Корен подрум

Корен подрум е подземна просторија во која се чуваат коренест зеленчук и пијалоци како вино, јаболковина и пиво.

Визбата е добро изолирана со употреба на земја и затворена врата за да се обезбеди постојана, ладна температура.

Со спречување на внатрешноста на визбата да биде изложена и на топли и на ладни температури на околината/амбиентот, храната и пијалоците може да се чуваат и чуваат свежи неколку месеци.

Топ избор Корен визба: Природно ладно складирање на овошје и засилувач; Зеленчук $16,99 $13,59

Овој информативен и инспиративен водич ви покажува не само како да изградите сопствена визба, туку и како најдобро да ја искористите природната ладна, стабилна температура на земјата како начин за заштеда на енергија за складирање на речиси 100 видови расипливо овошје и зеленчук.

Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 19.07.2023 20:39 GMT

Како да ги исклучите мрежните фрижидери поефикасни

Постои школа на размислување во светот на индустрискиот дизајн што се држи до идејата, „го направиле професионалци, затоа не чепкајте со него.“ Општо земено, ова е добар совет, особено кога производот е под гаранција.

Кога станува збор за обезбедување кујна надвор од мрежа со идеално решение за ладење, има многу простор за модификација на фрижидерот сам.

Ајде да одбереме неколку примери на фрижидери надвор од мрежа од нашата листа погоре и да видиме како дополнителна генијалност може да помогне да се зголеми ефикасноста на фрижидерот и да се намали потрошувачката на енергија во фрижидерот

<2-Grigeriger<20Cd<2002>>

Тие се најчестиот тип на фрижидери, и затоа, има повеќе модели за избор. Што се однесува до капацитетот за складирање, секогаш можете да набавите фрижидер со наизменична струја за да одговара на вашите потреби.

Трикот е да го претворите во DC фрижидер надвор од мрежата за да му дозволите да истекува од вашиот соларен систем (или ветер или хидроенергетски систем). Ова е многу едноставна процедура.

Вашиот сончев систем без сомнение ќе има веќе инсталиран инвертер за напојување на други уреди и гаџети. Вашиот AC фрижидер едноставно треба да се вклучи во инвертерот за да биде целосно функционален.

Ова не е најефикасниот метод за напојување на фрижидер надвор од мрежата. На

William Mason

Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.