Најдобар влечење зад распрскувач за вашиот двор Inc

William Mason 12-10-2023
William Mason

Содржина

Најдоброто влечење зад распрскувачот останува доследен на својот имењак, што ја олеснува работата на ширење ѓубриво и пестициди или наводнување на растенијата, бидејќи е прикачен или на косилка, трактор или АТВ. Досега користевме резервоар за прскање монтиран на трактор, но навистина ни треба нешто малку попогодно за маневрирање околу градините.

За падоците, дефинитивно ќе се придржуваме до распрскувачот за трактор бидејќи има многу поголем капацитет на резервоарот и преносен досег од косилката или влечењето на ATV зад распрскувачите. Но, за „поурбаните“ простори околу куќата, распрскувач што можеме да го влечеме зад косилката за трева би бил совршен. И тракторот прави огромен хаос кога е влажен!

Влекачот на Northstar зад распрскувачите е целосно исчистен во овој преглед!

Нашите број 1 и бр. 2 се направени од Northstar и имаат неверојатни критики на Амазон. Проверете го распрскувачот од 31 галон со бум овде.

Содржина
 1. Нашето најдобро влечење зад спреј Топ 7
  • 1. Најдобар распрскувач со стрела: Northstar 31 галон влечење зад емитување на бум и точкаст распрскувач
  • 2. Најдобро за ATV: NorthStar ATV распрскувач со 2-млазници бум- 26-галони
  • 3. Најдобро за тревник: John Deere 25 галон LP19479 Tow Behind Sprayer
  • 4. Најдобар висок капацитет: NorthStar Tow-Behind Trailer Tow Behind Sprayer – 41-Gallon
  • 5. Најдобар буџет: Ironton 13G Tow Behind Trailer and Spot Sprayer 40 PSI
  • 6. Најдобра лесна тежина:Дното одвод за лесно испразнување на резервоарот
  • Без бум, само пиштол за прскање (вертикално со 12 метри, 20 -ти хоризонтално растојание од спреј)
  • Ефективна ширина на емитување од 40 "
  • далечински прекинувач и клипови за батерии
 2. Добијте повеќе информации што можеме да заработиме провизија ако направиш набавка, без дополнителни трошоци за вас. 6, Дрвја и грмушки ако треба да ги испрскате. Овој распрскувач исто така работи на 10-инчни гуми за непречено возење. Преместувањето на оваа работа нема да биде скучна работа бидејќи тежи само 41,7 фунти .

  Овој распрскувач се рекламира дека има гранка од 70 инчи ширина на прскање, што е погрешно. Корисничките прегледи наведуваат дека бумот не се протега толку далеку, туку повеќе како 46 до 48 инчи . Тоа е голема разлика во дофатот кога ги оценувате распрскувачите.

  Исто така види: Како да се прикрие калта во дворот - 5 лесни начини Бринли само-Складирање на распрскувач за влечење со склопувачка брава, 15-галон $365,12
  • Лесно нанесете ѓубрива, хербициди, инсектициди, вода и друго директно од седиштето на вашиот трактор
  • Склопни отцепени гранки за складирање и лесно маневрирање во градината7 и лесно маневрирање низ градината<5 -дизајн за складирање за минимален простор за складирање: 19 инчи x 24 инчи простор за гаража или барака
  • 15 Гал. проѕирен бел резервоар со преголема заврткана капа за лесно полнење и мешање
  • Пумпа со високи перформанси 1 GPM/40 psi со двоен систем за филтрација за подолг животен век
  • Рачка за прскање со 12' засилено црево за 16' вертикално прскање и 28' хоризонтално прскање за прскање
  • <5" за прскање со 200 км.
  Добијте повеќе информации Можеме да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 19.07.2023 22:25 по Гринич

  7. Почесно споменување: Chapin 97600 15-Gallon, 12-Volt EZw EZw Tow’tryppless llons ве одвраќа од тоа колку е страшен овој распрскувач!

  Има црево засилено со ПВЦ, долго 15 стапки и може да дистрибуира 60 PSI . Животниот век на овој распрскувач делумно е продолжен поради неговиот двоен систем за филтрација. Ова стапче има капе без капефункција за исклучување каде што можете да го заклучите прскањето. Голема лента од мртва трева во мојот двор покажува колку е корисна функцијата за исклучување без капки!

  Нејзината пумпа работи на батерија од 12 волти и може да испорача 2,0 GPM. Максималното вертикално прскање е 30 стапки, и максималното хоризонтално прскање е 26 стапки , што значи дека имате сигурен распрскувач кој може да ја покрие земјата!

  Предупредување во врска со склопувањето на овој распрскувач; прирачникот со упатства нема да ви помогне бидејќи најчесто прикажува слики наместо детален текст. Чапин би можел да заврши подобра работа објаснувајќи јасно како да се склопат деловите заедно.

  Тие имаат уникатна формулација за правење на завртките на тркалата на распрскувачот „познато затегнати“ без клучни специфики, така што да... не ги затегнувајте премногу завртките.

  Зошто не го препорачувам овој распрскувач:

  • Пластична рамка наместо челик
  • Не е доволно издржлива за ништо погрубо од теренот за голф
  • Многу гадно упатство за употреба
  • Мора да имате малку среќа за да добиете 2 гуми што држат воздух
  • <7-G1-V0olt. ipless Tow Behind Sprayer, 15-Gallon $390,50
   • 15-Gallon проѕирен резервоар со широк отвор од 5 инчи и одводен приклучок за лесно полнење и чистење
   • Компатибилен со вообичаени ѓубрива, убијци на плевелите и пестициди: polyT-braktriff, polyeconstruction material<7:5> . 12-волти со високи перформансимембранска пумпа и систем за двојна филтрација
   • Професионално исклучување без капки со функција за вклучување/исклучување за заклучување Comfort Grip, армирано црево од 15 стапки и распрскувач со покривање од 7 стапки
   • Издржлива приколка од челична рамка со пневматски гуми и прилагодлива кука. вие купувате, без дополнителни трошоци за вас. 20.07.2023 06:05 часот по Гринич

    Најдобро влечење зад распрскувачот Водич за купувачи

    Сè уште не сте одлучени што е најдоброто влечење зад распрскувачот за вас? Овој водич за купувачи ќе ви помогне да поминете низ џунглата прашања што можеби ги имате за распрскувачите.

    Клучни карактеристики на најдоброто влечење зад распрскувачот

    Има некои клучни карактеристики на кои треба да внимавате пред да инвестирате во најдоброто влечење зад распрскувачот. Не сите распрскувачи се дизајнирани на ист начин, и секој има свој сет на функции кои може или не одговараат на она што му треба на вашиот двор.

    Видови на влечење зад распрскувачи

    Да почнеме со типот на распрскувач што ќе биде компатибилен со вашиот двор. Ако имате само ATV за работа како примарен извор на транспорт за работа во дворот, мора да го добиете типот на распрскувач што ќе се прикачи на вашиот ATV. Играњето игра на погодување со распрскувачи кои можат да се допрат само до косилки не би било идеално.

    Извор на енергија

    Повеќето распрскувачи обично користат 12-волтна врска со батерија зафункција, но другите модели имаат свои вградени мотори. Ако учите како да го напојувате вашиот двор како професионалец, тогаш типот на напојување на кој работи вашиот распрскувач треба да ви биде важен.

    Големина на резервоарот

    Веднаш зад моќноста е големината на распрскувачот.

    Достапни се различни големини кога станува збор за распрскувачите. Мали единици од 13 литри, големи единици од 55 галони и сè друго помеѓу; без разлика на големината на вашиот двор, ќе има распрскувач што е вистинската големина за вашиот двор.

    Притисок (PSI)

    Колку се силни перформансите на распрскувачот?

    Ефикасноста на системот на распрскувачот е изразена во PSI (фунти по квадратен инч). Општо земено, пукајте за 70 PSI како негово максимално ниво. Во спротивно, можеби нема доволно моќ да ја насочи маглата до местата каде што навистина му е потребна на вашиот двор.

    Ширина на прскање

    Ширината на прскање ќе ви покаже до каде всушност се протега спрејот. Ако имате поширок спреј, тогаш ќе бидете поефикасни во работата (ако сакате да покриете цел тревник, т.е.).

    Внимавајте и на распрскувачи со гранки - стрелата многу ја проширува вашата област за прскање. Има многу различни распрскувачи со гранки, а потоа има и спрејници на место кои имаат само црево со рачен додаток за прскање.

    Ако правите цел тревник, дефинитивно сакате стрела. Ако го прскате вашиот тревник, падокот,или двор за плевел ваму-таму, веројатно барате распрскувач на место.

    Многу влечење зад распрскувачите можат да ги направат и двете, па ако сакате вистинска разноврсност, одете на еден од нив.\

    Конструкција на резервоар

    Влека позади распрскувач со проѕирен резервоар кој исто така е секогаш најдобро заштитен од УВ. Проѕирните резервоари се идеални за да можете да ги следите нивоата на течност во резервоарот. Плус, можноста за гледање внатре го олеснува чистењето откако ќе завршите.

    Дополнително, бидејќи повеќето влечења зад распрскувачите се пластични, од клучно значење е да се осигура дека пластиката од која се состојат е заштитена со УВ. Премногу сончева светлина и повеќето пластики ќе се стопат и ќе станат кршливи. Не сакаме тоа да се случи со вашиот скап распрскувач!!

    На крај, но не и најмалку важно, пластичниот резервоар треба да нуди одредена хемиска отпорност кога работите со пестициди и други опасни хемикалии.

    Црево за распрскувач

    Последно, но секако не и најмалку важно е цревото, критичен дел од функциите на распрскувачот. Ќе добиете поголема флексибилност и маневрирање со подолго црево, но имајќи предвид дека главно прскате додека седите на ATV или косилка, должината не е вашата главна грижа.

    Погледнете ја конструкцијата на цревото. Ако сакате да прскате хемикалии, ви треба црево што може да се справи со тоа. Ако сакате само вода, екстракт од морски алги и вообичаени ѓубрива како тоа, секое црево ќе го стори, сè додекатој е доволно голем за да не го ограничи протокот премногу.

    Како да калибрирате распрскувач со стрели?

    Дури и најдоброто влечење зад распрскувачот треба правилно да се калибрира за да има најголема покриеност за вашиот двор.

    Еве како да калибрирате влечење зад распрскувачот:

    1. Првиот чекор што треба да го направите е да го наполните вашиот распрскувач до половина со вода и да го вклучите неколку минути. Ова е за да бидете сигурни дека нема протекување.
    2. Второ, измерете го растојанието во инчи помеѓу млазниците. Соодветните растојанија за растојанието на млазниците се следните; 408 стапки на растојание од 10 инчи, 272 стапки на растојание од 15 инчи, 204 стапки на растојание од 20 инчи, 136 стапки на растојание од 30 инчи и 102 стапки на растојание од 40 инчи.
    3. По пробното возење низ вашиот имот, вклучете го распрскувачот исто толку време колку што сте имале тест возење.
    4. Складирајте ја течноста што доаѓа од секоја млазница во една тегла.
    5. Измерете го просечниот излез на прскалките на распрскувачот. Овој излез во унци треба да биде еднаков на стапката на апликација во галони по акр.
    6. Потоа, можеби ќе треба да направите прилагодувања додека не достигнете 5% од стапката на апликација, но во тој момент, ќе бидете добро да одите.

    Дали навистина ми треба влечење зад распрскувач? користење на шише со распрскувач и повторно полнење одново и одново?

   • Дали виеуживате во носењето тешки тенкови наоколу во вашиот двор до вода?
   • Колку е голем вашиот двор?

   Ако големината на вашиот двор е блиску до онаа од 1 полн хектар, тогаш треба да размислите за влечење зад распрскувачот. Големи се шансите за почеток да користите косилка за трева, така што не би било невообичаено да купите влечење зад распрскувач.

   Во суштина, ако се прашувате дали ви треба влечење зад распрскувачот, веројатно ви треба!

   Колку се важни тркалата на влечење зад распрскувачот?

   Иако не го спомнав ова на почетокот, тркалата на влечечот зад распрскувачот се поважни отколку што мислите.

   Вашата косилка за трева го влече распрскувачот и и двајцата треба да работат заедно како тим за да ја завршат задачата да го покриете дворот со течности.

   Првата препорака за соодветно влечење зад прскалките секогаш треба да бидат пневматските гуми. Колку повеќе бара вашиот терен, толку поголеми треба да бидат вашите гуми.

   Разликата помеѓу емитувањето и прскањето на место

   Постои голема разлика помеѓу овие две форми на прскање.

   • емитуваниот распрскувач ќе испрска голема површина во една сесија. Ако имате голема површина што треба да се третира со ѓубрива во најбрз можен рок, тогаш одете со овие распрскувачи.
   • Од друга страна, место распрскувач ќе даде само концентриран прскање течност воспецифично место. Овој тип на распрскувач е наменет за прскање на една грмушка, растение или дрво. Ќе поминете повеќе време покривајќи цел двор само со прскалка на место.

   Како го одржувате вашето влечење зад распрскувачот?

   Еден од најдобрите начини за правилно одржување на вашата влечење зад распрскувачот е да го одржувате чист по секој пат кога ќе го користите. Овој совет е едноставен, но вреди да се спомене бидејќи многумина од нас забораваат да ги исчистат нашите градинарски машини и алати. (Јас сум виновен за тоа!)

   Што се однесува до распрскувачот и неговата опрема, можете или да поминете топла вода низ пумпата за да ја исчистите или можете да користите малку сапун за миење садови (помалку, мислам на капка).

   Складирањето влечење зад прскалките понекогаш може да биде незгодно. Тие се најпогодни за складирање во чиста, сува зграда како гаража за време на студените зимски месеци.

   Кое е најдоброто влечење зад распрскувачот?

   NorthStar Tow-Behind Trailer Boom Broadcast and Spot sprayer - капацитет од 21 галон, 2,2 GPM, 12 волти DC
    • Доколку е многу хемикалија , и екстра дебели ѕидови отпорни на ултравиолетово зрачење.
    • Пумпата од 12V 2,2GPM серијата NSQ ви дава побрзо грундирање и долг животен век.
    • Оценето до максимум 70 PSI.
    • Преклопливи стрели и пиштол за прскање на место
    • Далечинскиот прекинувач со батерија> може да заработиме провизија<7купете, без дополнителни трошоци за вас.

     Грижата за вашиот тревник може да стане тешка задача доколку ги немате при рака соодветните алатки и ресурси.

     Влеката зад распрскувачот има своја посебна улога во грижата за тревникот. Наместо да треба да земете и да влечете околу тежок распрскувач како количка, можете едноставно да дозволите вашата косилка, АТВ или трактор да ја завршат таа работа наместо вас.

     Сигурното влечење зад распрскувачот постојано ќе работи за вас, додека не бара многу одржување.

     Влекачот од 31 галон Northstar зад распрскувачот е одличен пример за еден од најдобрите влечења зад распрскувачите. Има доволно моќ да работи кога ви е потребно, а неговата неверојатна широчина на прскање е прекрасна за гледање.

     Па, дали се согласувате? Дали имате омилено влечење зад распрскувачот што го пропуштивме на оваа листа? Или ви помогнавме да го најдете вашиот совршен натпревар за прскање? Дозволете ни да знаеме во коментарите подолу!

     Продолжи да читаш:

     Бринли само-складирање распрскувач за влечење од 15 галони
    • 7. Почесно признание: Chapin 97600 15-галон, 12-Volt EZ Tow Dripless Tow Behind Sprayer
   • Најдобро влечење зад распрскувач Водич за купувачите
    • Клучни карактеристики на BestprawTwyer S 7>
    • Извор на напојување
    • Големина на резервоарот
    • Притисок (PSI)
    • Ширина на прскање
  • Конструкција на резервоарот
   • Црево за прскање
  • Како го правите Спрејот? Влечење зад распрскувачот?
  • Колку се важни тркалата на влечење зад распрскувачот?
  • Разликата помеѓу емитувањето и прскањето на место
  • Како го одржувате вашето влечење зад распрскувачот?
  • 10>Нашиот најдобар шлепер зад распрскувачот 7

   Пред да навлеземе во деталите, ајде да направиме краток преглед на тоа како се рангирани сите влечни зад распрскувачи во овој преглед!

   Како што ќе видите, има еден јасен победник.

   Распрскувачот за влечење NorthStar (31-галон) е најдоброто влечење зад распрскувачот за повеќето луѓе, бидејќи има бум,

   Најдобар севкупно
   • NorthStar Volume-Behind 7>
   • 4,6
   • 449,99 $
   • Добијте повеќе информации
   Најдобро за ATV
  • NorthStar ATV SprayerBoom- 26-Gallon
  • 4,3
  • $329,99
  • Добијте повеќе информации
  Најдобро за тревници
  150000000 9
 3. 3.0
 4. 599,99 долари
  • Добијте повеќе информации
  Најдобар висок капацитет
  • Бехви Ѕвезда> 4,3
  • 800,00 УСД
  • Добијте повеќе информации
  Најдобар буџетски избор
  • Ironton Tow-Gallon -1,1PM 7>
  • 4,3
  • 199,99 $
  • Добијте повеќе информации
  Најдобра лесна
  • Brinly Tollaw Self-Storier 4.2
  • 365,12 долари
  • Добијте повеќе информации
  Почесно споменување
  • Чапин 97600 Др.З. 15-галон
  • 3,9
  • 390,50 долари
  • Amazon
  Најдобар севкупно NorthStar Tow-Behind распрскувач - 31-19 вол> Добијте повеќе информации Најдобар за ATV-и NorthStar ATV распрскувач со 2-млазници бум- 26-галон 4,3 $329,99 Добијте повеќе информации Најдобар за тревници John Deere 25 галон влечење зад распрскувачLP19479 3,0 $599,99 Добијте повеќе информации Најдобар висок капацитет NorthStar Tow-Behind Trailer Tow Behind Sprayer – 41-Gallon 4,3 $800,00 Добијте повеќе информации Најдобар буџетски избор на Trailer - 41-галон 1 GPM, 12 Volt DC 4,3 $199,99 Добијте повеќе информации Најдобар лесен Brinly самоскладувачки распрскувач за влечење со склопувачка брава, 15-галони 4,2 $365,12 Добијте повеќе информации <1-26aol Honorable t EZ Tow Dripless Tow Behind Sprayer, 15-Gallon 3,9 $390,50 Amazon 20.07.2023 08:55 GMT

  1. Најдобар распрскувач со стрела: Northstar 31 галон влечење зад емитување и спреј за место

  Барате влечење зад распрскувач со стрела што може да направи се? Тогаш ова влечење со капацитет од 31 галон зад распрскувачот може да биде токму она што го барате!

  Овој распрскувач Northstar е нашиот најдобар избор бидејќи има одлична 80-инчи ефективна ширина на прскање и 120-инчи вкупна ширина на прскање. Тоа е доста импресивно!

  Ова влечење позади распрскувачот може да се одржи самостојно кога станува збор за изложување на сонце! Резервоарот, направен од Northstar, има екстра дебели ѕидови кои не само што се отпорни на УВ зраците, туку и се компатибилни со речиси сите видови пестициди. Значи, можете да очекувате дека ова лошо момче ќе ви трае цел живот.

  Згора на тоа, има и индустриска пумпа која произведува максимални 70 psi за вистинскимоќен спреј.

  Овој распрскувач е исто така наполнет со пружини, а неговите отцепени краци на бравата може да се преклопат заради компактно складирање.

  Неговиот капак на резервоарот со дијаметар од 7,5 инчи е корисен за полнење и полнење, а има и одвод на дното што ви овозможува лесно да го испразните резервоарот.

  NorthStar Tow-Behind Trailer Boom Broadcast and Spot Sprayer - Капацитет од 31 галон, 2,2 GPM, 12 Volt DC 449,99 $
  • 12V 2,2GPM NSQ серија NSQ пумпа со екстра 70 галонски отпор
  • <5-реат 70 P. дијафрагма и вентили Viton.
  • Преклопни стрели со пиштол за прскање на место
  • Далечински прекинувач со спојки за батерии
  Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 20.07.2023 20:55 по Гринич

  2. Најдобар за ATV: NorthStar ATV распрскувач со 2-млазници-26-галон

  Ако сакате распрскувач кој лесно ќе се монтира на вашиот ATV, овој е за вас. Иако не е експлицитно влечење зад распрскувачот, сепак е најдобрата опција ако сакате да бидете сигурни дека вашиот распрскувач ќе работи со вашиот ATV.

  Разновиден, без потребен период на ладење, прскалката Northstar ATV работи деноноќно кога и да посакате.

  Распрскувачот со капацитет од 26 галони Northstar работи на батерија од 12 волти и има максимална поставка за PSI од 70 .

  Исто така види: 17 забавни факти што не сте ги знаеле за козите

  Овој распрскувач со бум, со својата челична рамка, обезбедува ефективна ширина на прскање од 40 стапки!Тоа е неверојатно! Плус, има вкупна висина на прскање од 19 стапки . Тоа е некоја сериозна покриеност на земјиштето!

  Индустриската пумпа по барање на серијата NSQ го прави овој распрскувач победник, бидејќи обезбедува побрзо грундирање и подолг животен век.

  Можете да го прикачите овој распрскувач или на ATV или на градинарски трактор.

  NorthStar ATV распрскувач со бум со 2 млазници- 26-галони $329,99
  • 12V, 2,2 GPM на барање пумпата од серијата NorthStar NSQ генерира 70 PSI
  • 100% континуирано ладење време на електрична пумпа со преголема големина на чекање — без намалување изработен со хемиски отпорен Viton за побрзо грундирање, подобри перформанси и подолг животен век
  • Сантопренската мембрана има супериорна сигурност и хемиска отпорност
  • Регулатор, манометар и луксузен пиштол за прскање за фино подесување на притисокот на прскање
  Добијте повеќе информации 07/20><190 Најдобро за тревник: John Deere 25 Gallon LP19479 Tow Behind Sprayer

  Ова најдобро влечење зад распрскувач добро функционира во станбен или деловен двор. Со капацитет од 25 галони, доволно е да го испрскате целиот тревник, но не многу повеќе.

  Овој дворски распрскувач има 60-инчен преклопен распрскувач рака кој може да испрска премаз од 90 инчи .

  Обезбедени се три прскалки за прецизно прскање со шема и има долго црево од 19 стапки и стапче за прскањеза прскање на место или тревници, грмушки или дрвја.

  Неговата пумпа од типот на дијафрагмата Shurflo обезбедува импресивни 100 PSI , а заедно со цревото, прилагодливата млазница може да постигне струи до 30 стапки .

  Исто така, има вградена поддршка за вертикално складирање во вашата гаража. Со тежина од околу 50 фунти , рамката на распрскувачот работи на четири пневматски гуми 4,10/3,50 кои го минимизираат набивањето на земјата и одржуваат низок центар на гравитација.

  John Deere 25 галони влечење зад распрскувач LP19479 $599,99
  • 25-галони капацитет
  • Погоден за течно ѓубриво, хербициди, пестициди, одмрзнувачи и многу повеќе. Врв за прскање
  • Пумпа со мембрана од типот Shurflo од 100 PSI (без оштетувања кога се суши!)
  • Брзо исклучете ја жицата со две жици за да ја закачите
  Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 20.07.2023 05:50 часот по Гринич

  4. Најдобар висок капацитет: NorthStar Tow-Behind Trailer Tow Behind Sprayer – 41-Gallon

  Овој голем распрскувач Northstar има испорака на течност од 2,0 GPM (галони во минута) и има максимален системски притисок од 60 PSI , што е многу над просекот.

  Има ширина на бум од 40 инчи и вкупна ширина на емитување 8,3 стапки за широко покривање, што сигурно ќе покрие повеќе дрвја.

  Northstar испорачува уште еднаш во однос на дофатот, бидејќи пиштолот за прскање пука до 21 стапки вертикално и 32 стапки широк. Така, нема да имате проблем да ги решите местата во вашиот двор на кои им е потребно покривање или станување на дрвјата за течни ѓубрива или контрола на штетници.

  Northstar ќе го опреми вашиот распрскувач со млазница со пиштол за прскање што може да се прилагоди помеѓу 3 различни режими на прскање; поток, конус или атомизирана магла.

  Корисничките рецензии забележаа проблеми со грундирање на пумпата со овој распрскувач, особено ако го оставите да отстои некое време. Ќе мора повторно да го подготвите со вадење на цревото и ставање на нормално градинарско црево на негово место. Овој распрскувач нема да се подгрева самостојно, и му треба малку течност во пумпата за да работи.

  NorthStar Tow-Behind Trailer Tow Behind Sprayer - 41-Gallon $800,00
  • Резервоарот за полимер со капацитет од 41 галон со екстра дебели ѕидови е отпорен на хемикалии и UV
  • Обезбедува до 4,0 GPM отворен проток на PSIx0 и максимум 6. за брзо време на прскање
  • 8,3 стапки. шема на емитување
  • Ја обезбедува моќта што ви е потребна за да достигнете вертикална висина на прскање до 21 стапки. макс. и хоризонтално растојание од прскање до 32 стапки. макс.
  • Пумпата од серијата NorthStar NSQ е изградена со мембрана од Сантопрен и патентирани вентили DXS-3 Viton за перформанси, хемиска компатибилност и издржливост
  Добијте повеќе информации 20.07.2023 18:55 GMT 29. Најдобар буџет: Ironton 13G TowЗад приколката и спрејерот на место 40 PSI

  Дали имате плевел што расте надвор од контрола во вашиот двор? Потоа, Ironton Tow-Behind Trailer Broadcast and Spot Sprayer е распрскувачот што ви треба за досадни проблеми со плевелот.

  Има само 13 галони капацитет, така што нема да врши тешки работи, но ќе добиете распрскувач кој е одобрен за употреба на земјоделски хербициди како Roundup.

  Она што е вклучено во распрскувачот на Ironton е пиштол за емитување и место за прскање и далечински прекинувач, од кои вториот е многу лесен.

  Ширината на емитување на овој распрскувач е 40 инчи , а неговиот тек достигнува 12 стапки вертикално и 20 стапки хоризонтално , така што ова е доволна покриеност за да се збогувате со тие плевел.

  Овој распрскувач работи на 10-инчни пневматски тркала, така што може лесно да се справи со груб терен.

  Дополнително, доаѓа по многу прифатлива цена!

  Недостаток на работите, пумпата на Ironton испорачува само 1 GPM со максимални 40 PSI , така што нема да го добивате овој распрскувач поради неговата моќност. Млазницата со пиштолот за прскање може да се прилагоди само од поток до конус, па ако барате повеќе опции за прилагодување, нема да го добиете со овој распрскувач.

  Ironton прскалка за приколка за влечење - 13-галон, 1 GPM, 12 Volt DC 199,99 $
  • 1 GPM Ironton пумпа, 40 PSI
  • 13-галон отпорен на UV резервоар за речиси сите пестициди

William Mason

Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.