Најдобрата машина за молзење коза за да го олесни животот на фармата

William Mason 12-10-2023
William Mason
Овој запис е дел 7 од 12 во серијата Производство на млечни производи на

Одбирањето на најдобрата машина за молзење коза може да испадне дека е најтешкиот дел од добивањето молзач. Која е најдобрата машина ќе зависи малку од тоа што ви треба во една. Секоја фарма, без разлика дали е мала или голема, е уникатна и има свои уникатни потреби.

Нашиот избор за најдобра машина за молзење кози во целина е CJWDZ . Тој е супер прифатлив, лесен за чистење и лесен за употреба - речиси сè што ви треба во козјо млеко.

Меѓутоа, понекогаш можеби ќе ви треба молзалка што е полесна, изработена од челик отпорен на 'рѓа или има некои други специфични карактеристики. Значи, во оваа статија, ќе ги разгледаме и тестираме сите најдобри машини за молзење кози што можевме да ги најдеме и ќе ви ги кажеме добрите и лошите страни на секоја од нив. До крајот, треба да знаете точно што да барате во машината за молзење кози.

Добро звучи? Потоа, ајде да скокнеме веднаш!

Нашата најдобра машина за молзење кози Топ 3

Машините за молзење за кози обично чинат некаде околу 150 долари. Некои од нив се поскапи од ова, но понекогаш можете да ги набавите на продажба поевтино ако се користат.

Меѓутоа, користените молзалки нема да ви траат толку долго, иако може да бидат добра опција ако не сте сигурни дали машината за молзење е нешто што го сакате.

Пред да навлеземе премногу во ова истражување на најдобрите машини за молзење кози, да застанеме на краток преглед настабилно влечење, иако работи како пулсирачки молзач.

A sixx Sheep & Млеч на кози, 3L 70,25 $ Лесност за користење:5.0 Чистење:4.0 Конструкција:2.0 Цена:4.0 Позитивни: Супер нежен и лесен за употреба.
 • Одличен буџетски избор.
 • Кондости:
  • Помал од другите молзали.
  • Направен од пластика, која крши повеќе од челик
  Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци. 21.07.2023 12:24 GMT

  Зошто би добиле машина за молзење ? Водич за купувачот

  Фармерка молзе една од нејзините кози одблиску.

  Молзечките машини ги спасуваат вашите раце

  Молзењето на една коза може лесно да потрае 30 минути , што дефинитивно е доволно долго за да ве болат рацете.

  Најдобрата машина за молзење кози може да ги измолзи вашите кози за вас во исто време или малку помалку без да ви ги истроши рацете. За тоа време, можете да добиете од една до три или дури блиску до четири литри млеко од секоја коза.

  Ова зависи од тоа дали вашата срна е конкретно млечна раса, дали им дозволувате на нејзините деца да ја дојат, дали е пигмеј или коза со полна големина и неколку други работи.

  Молзачките машини се совршени за нетрпеливи Дали

  Молзечките машини се особено корисни ако имате нетрпелив со вас ако ви треба премногу долго да ја измолзите.

  Некои ќе стојат мирни додека не завршат со храната, а потоа сакаат да се симнат од штандот за молзење!

  Во овој случај, машината за молзење може да помогне да се осигура дека вашето девојче ќе се измолзи што е можно побрзо и без потреба да има сад или кофа веднаш под вашата срна каде што таа може да влезе во неа>, и важно е да се обидувате да ги молзите вашите девојчиња секој ден во исто време во секој случај.

  Ова обично се прави во вашето засолниште за кози, каде што сте, вашите кози може да бидат надвор од временските услови. Исто така, треба да го користите времето кога тие се на штандот за молзење за да ги проверат своите копита.

  Ultimate EZ Milking Machine

  Една машина за молзење што не влезе во оваа рецензија бидејќи е сосема ново издание е Ultimate EZ Milking Machine, продадена од Lehman's.

  Таа е околу 3 пати поголема од нејзината машина за млеко Топло ви препорачувам да го погледнете!

  Добијте повеќе информации Може да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас.

  Што да барате во најдобрата машина за молзење кози

  Да знаете што барате во најдобрата машина за молзење кози е барем половина од борбата за избор на една.

  Целата поента на поседувањето машина за молзење е да ви ги олесни работите. За жал, добивањето на погрешен молзач веројатно само ќе ги отежни работите.

  Кога ја барате најдобрата машина за молзење кози, одлучете се за машина со систем за пулсирање што лесно се чисти и е направена за кози. Сите најдобри машини за молзење кози имаат и функција за автоматско запирање за да се спречат прелевања и имаат рачки кои не се на патот.

  Да ги истражиме овие карактеристики малку подлабоко за да ја најдеме совршената машина за молзење коза за вас:

  Систем за пулсирање

  Молзечките машини работат на еден од двата начини. Тие или имаат стабилно привлекување кон нив, или пулсираат.

  Пулсирањето е подобро од многу причини. Пулсирањето го имитира начинот на кој детето пие од вимето или како можете да молзете со раката. Бидејќи вимињата се така дизајнирани да работат, тоа е многу подобро за вашите кози.

  Различните системи на пулсирање ќе имаат различни темпо, познати и како пулсирачки циклуси. Некои машини за молзење имаат пулсирачки циклуси помеѓу 40-46 пати во минута.

  Темпото на цицање на секој вид животно е различно, а вашите девојчиња ќе бидат најудобни со темпо што најмногу наликува на темпото што го цицаат нивните млади од нив.

  Побавните брзини траат подолго, а срната може да стане нетрпелива, а поголемите брзини може да ја завршат работата побрзо, но исто така северојатно ќе ви зададат цуцли од срната.

  Направено за кози

  Фарма за кози. Млада девојка потпрена на бариерата од бараката за кози, а две животни гледаат надвор.

  Повеќето машини за молзење се направени за крави.

  Иако можете да користите некои од овие за молзење на вашите млечни кози, многу е подобро да ги измолзите вашите девојчиња со нешто што е направено за нив. Дел од ова е поврзано со вклопувањето.

  Молзачот за крави нема да одговара добро на цуцлите на вашите кози. Ова може да доведе до тоа молзачот да остави лесни модринки на цуцлите на срната, што е една од причините за маститис.

  Лесно се чисти

  Постојат различни работи што можат да го направат молзачот полесен или потежок за чистење.

  Едноставните дизајни , на пример, се одлично место за почеток. Колку помалку парчиња се вклучени во составувањето на молзачот, толку помалку парчиња ќе има за чистење.

  Потоа, од што е направен молзалот влијае и на тоа колку лесно се чисти. Пластиката можеби е лесна, но со текот на времето, може да задржи дел од „млечниот“ мирис без разлика колку длабоко ја исчистите.

  Не'рѓосувачкиот челик е најдобрата опција за контејнерот.

  Меѓутоа, нечистиот нерѓосувачки челик може да 'рѓосува со текот на времето, што очигледно не е нешто во кое сакате да го ставите вашето млеко, згора на фактот дека веќе не е лесно да се чисти.

  Други шанси и завршетоци

  Други работи што можете да ги погледнете при изборот наmilker се колку е тивко , како се поставени рачката или рачките и функција за автоматско запирање .

  Оваа последна е нешто со што се опремени повеќето машини за молзење, но не го имаат сите машини.

  Ако машината за молзење продолжи да работи дури и откако ќе се наполни, може да ја оштети самата машина, предизвикувајќи оптоварување на самата машина за молзење и потенцијално стискање на млекото на места што не би требало да биде.

  Ова е причината зошто мора да внимавате на ова или внимателно да внимавате на вашиот молзач ако ја нема оваа функција.

  Што се однесува до тоа колку е тивка машината, некои лесно се шокираат од звуците. Иако може да се научат да се навикнат на бучавата од машината за молзење, skittish do да им помогне со потивки молзачи.

  Рачките се прашање на предност.

  Две рачки ќе ви помогнат подобро да го држите контејнерот со млеко, помагајќи да не испадне млекото внатре. Меѓутоа, две рачки исто така значат дека нема да имате слободна рака.

  Една рачка одозгора ќе ви овозможи да го носите млекото внатре со едната рака слободна за да ги отворите вратите, но млекото ќе се лизга од страна на страна и ќе се излее ако заптивката не е совршена. Исто така, носењето толкава тежина на едната страна може да биде незгодно.

  Како ќе ги измолзите козите?

  Дали сте одлучиле дека машината за молзење кози е вистинскиот начин или ќе се придржувате до рачно молзење? Дали најдовте амашина за молзење вреди да се проба на вашиот дом? Кажете ни во коментарите подолу!

  Продолжете да читате:

  машини што ќе ги прегледаме денес:
  Нашата омилена
  • CJWDZ машина за молзење за кози и засилувач; Крави
  • 149,68 $ (149,68 $ / брои)
  • Добијте повеќе информации
  • Лесност за користење: 5.0
  • Чистење: C15
  5>
 • 5.0
 • Позитивни:
  • Лесен за користење, прифатлива козјо млеко за молзење, погодна дури и за џуџести кози
  • Добра разновидност на големини и доаѓа со четки за чистење
 • Недостатоци: Без челик нема не е челик
 • Потребни се 2 раце за да се подигнат за да немате слободни раце
 • Најдобар тресок за вашиот долар
  • SMAUTOP 7L Електрична пулсирачка машина за молзење
  • <3

   <141>

   $. 7>
   • Лесност на користење: 4.0
   • Чистење: 4.0
   • Конструкција: 5.0
   • 5.0
   • Позитивни: 1010 со одлична машина за млеко 3>
   • Единечната рачка е плус ако сакате да имате одврзани раце.
   • Автоматско спречување на прелевање
 • Кондостици:
  • Може да биде малку незгодно да се собере. 3>
  • $112,00 $99,99
  • Добијте повеќе информации
  • Лесност за користење: 4.0
  • Чистење: 4.0
  • Конструкција: 3.0
  • 4.0
  • Позитивни:
   • Направено од 304 нерѓосувачки
   • Работи на џуџести кози.
   • <111> Работи на џуџести кози>
   • За разлика од молзачот Smautop, овој има 2 рачки.
   • Не е најиздржливиот молзач во овој преглед. Козјо млеко, 3L
   • $70,25
   • Добијте повеќе информации
  • Лесност за користење: 5.0
  • Чистење: 4.0 13> 4.0
  • 11. 0. од челик
  Нашата омиленаCJWDZ машина за молзење за кози & засилувач; Крави $149,68 ($149,68 / број)Добијте повеќе информации Лесност за користење:5.0 Чистење:5.0 Конструкција:4.0 5.0 Профи:<10 дури и goatwar погодна за goatwar, goatwarfford 11> Прекрасна разновидност на големини и доаѓа со четки за чистење Монуси:
  • Контејнерот не е чист од нерѓосувачки челик
  • Капакот нема заптивка
  • Потребни се 2 раце за подигнување за да немате слободни раце
  Best Bangls For Your BullМашина за молзење $115,00Добијте повеќе информации Лесност за користење:4.0 Чистење:4.0 Конструкција:5.0 5.0 Позитивни:
  • Машина за молзење со одлична вредност од 13><111> ако сакате да имате слободна рака.
  • Автоматско спречување на прелевање
  Конуси:
  • Може да биде малку незгодно да се собере.
  SEAAN Машина за молзење коза 7L $112,00 $99,99 $. 3> 4.0 Конструкција:3.0 4.0 Позитивни:
  • Направено од 304 нерѓосувачки S
  • Работи на џуџести кози.
  • Доаѓа со неколку резервни делови
  Не како ова млеко. 3>
 • Не најиздржливиот молзач во овој преглед.
 • Шекс овци & засилувач; Козјо млеко, 3L 70,25 $ Добијте повеќе информации Лесност за користење: 5.0 Чистење: 4.0 Конструкција: 2.0 4.0 Позитивни:
   <111> <1 најлесниот млечник и лесен за користење.
  • Одличен избор на буџетот.
  Кондости:
  • Помал од другите молзали.
  • Направено од пластика, која крши повеќе од челик
  20.07.2023 22:40 GMT дали нешто ви интересира

  Has? Ќе видиме дали тоа ќе биде најдобрата машина за молзење коза за вас во овој преглед:

  1. Севкупно најдобро: CJWDZ машина за молзење за кози

  Овој молзачнаправен од CJWDZ лесно се составува и е многу едноставен во неговиот дизајн.

  Една убава работа во врска со овој молзал е што машината ќе се исклучи кога ќе се наполни. Ова е одлично ако го имате молзачот додека правите други работи околу шталата или каде и да го молзете.

  Исто така види: Водич за самоуверено одгледување и берба на сквош од шпагети

  За жал, садот што го држи млекото во него има две рачки на страните. Иако две рачки се убави за поголеми количини млеко, тоа исто така значи дека мора да користите две раце за да го носите дури и кога има само малку млеко во него.

  Тие ви даваат и неколку четки за да ви помогнат да го исчистите темелно, дури и во цревото. Овие црева се означени за да можете да ги разликувате, иако хартиените налепници со кои се означени ќе се истрошат со текот на времето.

  Ова не ве остава со слободна рака да правите ништо друго. Меѓутоа, бидејќи капакот има запечатувачки прстен, веројатно нема да се излее, а целата работа е исто така многу пренослива.

  Контејнерот се вклопува во вашиот просечен ранец за да можете лесно да го носите наоколу.

  Контејнерот, иако е направен од нерѓосувачки челик , не е чист нерѓосувачки челик . Затоа, не чувајте млеко или влага во него подолго отколку што треба, или може да почне да 'рѓосува.

  Кога ја купувате оваа машина за молзење, можете да изберете големина на челична корпа од 3L, 7L или 14L. Големината од 3 литри е совршена за молзење на една или две козивреме, додека поголемите димензии може да бидат доволни за да го измолзат целото ваше мало стадо без да мора да го испразните.

  Конечно, овој молзач на кози вели дека делува дури и за џуџести кози , а многумина не го прават тоа.

  CJWDZ машина за молзење за кози & засилувач; Крави $149,68 ($149,68 / број) Лесност за користење: 5.0 Чистење: 5.0 Изградба: 4.0 Цена: 5.0 Добијте повеќе информации Може да ви заработиме дополнителна провизија ако не 20.07.2023 22:40 по Гринич

  2. Најдобар удар за ваш долар: Електрична пулсирачка машина за молзење коза S SMAUTOP 7L

  Оваа пулсирачка машина изгледа како фенси, и има убав, голем сад за складирање на млеко помалку челик

  со капак што безбедно се прицврстува за да не истурите ништо. Совршена!

  Цевката на оваа е убава и густа, но мора да ја поврзете правилно или во спротивно вшмукувањето нема да работи правилно. Затоа, ќе треба внимателно да ги следите упатствата за тоа што каде оди.

  Фактот што има инструкции што треба да ги погледнете е одлично ако никогаш претходно не сте имале машина за молзење и не знаете како да ја составите.

  Машината автоматски запира кога ќе се наполни за да не се прелие, па дури и ви се испушта топлината

  синглрачката што се превиткува за да биде надвор од вашиот пат за да можете лесно да ја носите кога има млеко во неа.

  Електрична пулсирачка молзечка машина S SMAUTOP 7L $115,00 Лесност за користење: 4.0 Чистење: 4.0 структура <3:2>C 2>Позитивни:
  • Машина за молзење со одлична вредност
  • Изработена од нерѓосувачки челик 304
  • Единечната рачка е плус ако сакате да имате одврзани раце.
  • Автоматско спречување прелевање
  Недостатоци:
  • Можеме да заработиме повеќе. направете купување, без дополнителни трошоци за вас. 20.07.2023 23:30 GMT

   3. Најдобро за сите раси на кози: Електрична машина за молзење SEAAN козјо млеко

   Овој молзник има и кофа за молзење од 304 нерѓосувачки челик 7 литри, така што има некои добри работи во врска со тоа.

   Меѓутоа, оваа има две рачки прикачени на страните, но не сакате да носите голема количина млеко. рака.

   Исто така види: 12-те најлесни и најздрави зеленчуци за одгледување во вашата градина

   Бидејќи е специјално направен за кози, може да работи дури и на помали типови како нигериските џуџиња.

   Дури има и неколку други предности, како што е фактот што доаѓа со резервна цевка за млеко, како и четка за цевка за млеко и четка за тегла за млеко за да ви олесни чистењето <1 кој е лесен за чистењето.додека, но дотогаш, треба да знаете што оди каде без нив.

   Конечно, како и кај повеќето машини за молзење, и оваа има вентил кој автоматски го запира молзачот кога ќе се наполни.

   SEAAN Машина за молзење коза 7L $112,00 $99,99 Лесност за користење:<3: Структура: 3.0 Цена: 4.0 Позитивни:
   • Направено од 304 нерѓосувачки
   • Работи на џуџести кози.
   • Доаѓа со неколку резервни делови
   Некако ова млеко. >
  • Не најиздржливиот молзач во оваа рецензија.
  Добијте повеќе информации Можеме да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 20.07.2023 23:45 GMT

  4. Најдобра голема машина: Hantop Cow & засилувач; Машина за молзење коза

  Оваа машина за молзење има вообичаено пулсирање од 40 до 46 пати во минута, како и обратен вентил кој го спречува прелевањето на машината.

  Цревото е силиконско и има четка за чистење.

  Иако главно е изработено од не'рѓосувачки челик. Затоа, треба темелно да го исушите за да спречите 'рѓосување.

  Оваа корпа доаѓа со две странични рачки, а исто така доаѓа во две големини: големина од 7 литри и големина од 14 литри што е доволно голема за да направите неколку работи.

  Хантоп исто така препорачува да го чувате нивното млеко подалеку од влажни или правливи места, иако тој дел е тешко да се направи во шталата.област за молзење каде што секогаш има прашина од сено.

  Иако пишува дека е за крави и кози, ако ја добиете вистинската - тие имаат повеќе од една опција - таа е доволно мала за да работи за нигериските џуџиња.

  Hantop Cow Coat Milking Machine 7L $175,99 <3:4>Clearing: .0 Конструкција: 3.0 Цена: 3.0 Позитивни:
  • Исто толку ефикасни како и другите машини на списокот
  Конуситети:
  • Скапи
  • Во <3 ние треба да заработиме повеќе од 6 области> , без дополнителни трошоци за вас. 21.07.2023 12:00 часот по Гринич

   5. Најдобар буџет: Електричен комплет за машина за молзење

   Овој комплет за електрична машина за молзење е многу пренослив и едноставен, и двата со одлични квалитети.

   Шишето од 3 литри што го складира млекото се состои од издржлив вид пластика. Иако пластиката можеби не е идеална, таа ја прави оваа машина за молзење лесна како целина.

   Има една рачка со синџир, што всушност е прилично убаво за носење и складирање. Ова ви овозможува да го носите наоколу додека сеуште имате една рака слободна за да ја затворите вратата од шталата по себе.

   И шишето и сè друго се направени од врвни материјали за храна, така што е нетоксично. Тоа нема да го наруши квалитетот на вашето млеко или да го направи небезбедно за пиење.

   Исто така, вшмукувањето на ова е нежно и е нешто поблиску до

  William Mason

  Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.