Најдобрите ѕидни грејачи за двор - не дозволувајте студот да ве спречи!

William Mason 12-10-2023
William Mason

Содржина

Пристигнувањето на студеното време не мора да ги замрзне вашите омилени надворешни активности. најдобриот надворешен електричен двор, монтиран на ѕид грејач s ќе ја одржува забавата на отворено долго откако ќе паднат лисјата.

Од грејачи со основни елементи до модели што може да се приспособат со далечински управувач, тие се мали и ненаметливи, но доволно моќни за да го одржуваат вашиот забавен простор здрав, а гостите среќни.

Најдобар надворешен грејач за внатрешен ѕид е грејачот на ѕид Colliford. Овој грејач користи инфрацрвено зрачење, има пристојна излезна топлина или моќност од најмалку 900 до 1500 W и е безбеден за употреба во влажни надворешни простори.

Во оваа статија, ќе ви дадам искрен преглед на сите најдобри ѕидни греалки за двор што можете да ги додадете на вашиот трем, наведувајќи ги добрите и лошите страни на секој од нив. Исто така, ќе понудам водич кој ќе ви помогне да одлучите кој може да биде најдобар за вас и вашиот двор. Значи, ајде да влеземе во него!

Преглед на најдобрите ѕидни грејачи на отворено

Најдобро за влажни области <13 Инфрацрвен грејач на ѕид со далечински управувач и тајмер
Нашиот врвен избор најдобра вредност најдобро за мали простори најдобар за влажни области Trustech грејач за внатрешен двор - 1500W електричен грејач на внатрешен двор со далечински управувач Trustech грејач за надворешен двор, инфрацрвен грејач со 1500W, далечински управувач и тајмерконвекција. Некои грејачи даваат загреан инфрацрвен сјај, додека други не.
 • Вати или излезна топлина. Некои испуштаат голема доза на топлина, додека други се благи и подобри за мали простори. Општо земено, сакате вашиот грејач да има околу 25 вати топлина по квадратен метар од вашиот двор.
 • Отпорност на времето. Многу грејачи на внатрешен двор можат среќно да се оттргнат при најобилните врнежи од дожд, додека на други им е потребна заштита од елементите.
 • Која е разликата помеѓу инфрацрвените и електричните надворешни грејачи на двор?

  Греачите што се монтираат на ѕид што даваат портокалов или црвен сјај се генерално инфрацрвени грејачи.

  Разликата помеѓу инфрацрвените и другите електрични ѕидни грејачи за двор е како тие создаваат топлина . Инфрацрвените грејачи на двор користат блескав-жешки топлински елемент, или зрачење, за загревање на просторот. Другите грејачи, како што се конвекционите грејачи, работат како загреани вентилатори за да испуштаат топол воздух.

  Нашите најомилени грејачи се комбинација од конвекциски грејачи и инфрацрвени грејачи. Конвекционите грејачи даваат топлина со загревање на воздухот и минирање надолу. Тој топол воздух потоа се издига над студениот воздух.

  Меѓутоа, кога загревате двор, можеби ќе сакате да се држите со инфрацрвен, електричен, надворешен ѕиден грејач.

  Како функционираат инфрацрвените грејачи?

  Инфрацрвените грејачи работат со загревање на воздухот преку зрачење со помош на топла влакно. Од страна назрачи со топлина како електричен шпорет, тие нудат директна топлина наместо само да дуваат топол воздух на отворено.

  Сега, не лути се како јас кога го видов зборот „зрачење“ на кутијата. Ова не е како да имате нуклеарен реактор на вашиот двор.

  Сите предмети зрачат топлина кога се опкружени со ладен воздух. Тоа е сосема нормален концепт и е сосема безбеден.

  Сите ние ја апсорбираме топлината зрачена од сонцето и зрачиме топлина во воздухот кога надвор е студено. Значи, инфрацрвената топлина што ја даваат инфрацрвените грејачи не се разликува од сите електрични радијатори, подно греење или шини за пешкири што ги имате во вашиот дом.

  Типот на грејач што ќе го изберете зависи целосно од вас. Нема големи разлики меѓу двете. Бидејќи конвекционите грејачи директно го загреваат воздухот, тој може да иритира некои луѓе со чувствителна кожа , на пример. Но, настрана, тие се многу слични производи.

  До неодамна, повеќето грејачи користеа конвекција бидејќи беше побезбедно. На крајот на краиштата, кој сака врело парче метал изложено внатре во домот? Звучи како несреќа што чека да се случи, особено околу деца или домашни миленици.

  Сепак, модерните дизајни прегреваат влакно заштитено во метална обвивка, што го прави многу побезбеден отколку што беше порано. Значи, многу луѓе избираат инфрацрвена наместо конвекција. Се е до лични преференци.

  Избор на најдобриот ѕидМонтирани надворешни греалки за внатрешен двор

  Греачите монтирани на ѕид обично се најдобри за надворешни простори како дворови, сончеви простории и тремови, бидејќи тие нема само да зрачат топлина на подот или директно на вас.

  Вашиот типичен надворешен грејач монтиран на ѕид ќе го користи филаментот - или „елементот“ - што го споменав погоре. Тие обично ќе го загреат на некаде помеѓу 300 и 2600 степени Целзиусови.

  Очигледно, ова не го сакате никаде во близина на вас или вашите гости, така што нормално е заштитено со метална скара. Но, за дополнителна заштита, исто така е добро да ги монтирате на ѕид , поради што многу ги претпочитам овие од самостојните грејачи.

  Кога станува збор за надворешни простори, зрачената топлина е ваш пријател. Конвекционите грејачи навистина не функционираат добро во широко отворени површини, бидејќи го дифузираат топол воздух до најстудените простори.

  Топлиот воздух нема долго да се држи наоколу ако не сте во затворен простор. Но, за затворени простори со заштита од ветер, тие можат да бидат исто толку добри како и инфрацрвените грејачи, поради што не ги исклучив.

  Монтирање на вашиот надворешен грејач

  Бидејќи ги разгледуваме само најдобрите надворешни електрични идни грејачи за внатрешен двор , а не самостојниот тип, ќе имате мала работа „Направи сами“ на вашите раце. Добрата вест е што овие грејачи скоро секогаш доаѓаат со загради. Лошата вест е дека овие понекогаш може да бидат премногу слаби за да се потпрете.

  Треба да се стремите да го инсталирате вашиот грејач на безбедно растојание од земјата. Препорачувам тестирање на безбедна површина на ниво на земја за да ги одредите ефективните и „безбедните“ опсези - опсегот во кој можете да уживате во нејзината топлина без да се попарите.

  Откако ќе го решите ова, монтирајте го на тула или дрво, во зависност од упатствата дадени од грејачот.

  Често поставувани прашања за греалки за надворешни дворови

  Кога инвестирате во грејач, сакате да бидете сигурни дека ќе добиете нешто што навистина ќе го користите. Инаку, сите тие пари одат во вода.

  Значи, ако сè уште имате прашања и сакате да добиете подобра идеја за тоа како функционираат овие надворешни грејачи, еве некои од најчесто поставуваните прашања за нив - и сите одговори.

  Кои грејачи на внатрешен двор даваат најмногу топлина?

  Инфрацрвени грејачи на внатрешен двор со голема моќност, како комерцијалниот SunWave Ultra Quartz инфрацрвен грејач за внатрешен и надворешен двор за дворови, со моќност од 3.000 вати, многу ефикасно се загрева на отворено.

  Можете ли да поставите ѕиден грејач на надворешен ѕид?

  Можете да поставите ѕиден грејач на надворешен ѕид сè додека упатствата на производителот не покажуваат поинаку. За надворешен грејач за области како дворови, задолжително прочитајте го описот на производот или кутијата за да побарате детали за тоа дали е безбедно да се користи на отворено или не.

  Исто така види: Дали кокошките можат да јадат јаболка? Што е со сос од јаболко или семки од јаболка? Аре ѕидВреди да се грејачите?

  Ѕидните греалки вредат бидејќи зрачат топлина одозгора, спречувајќи ја топлината да излезе пред да може да ве загрее. Тие се исто така побезбедни бидејќи не го загреваат подот или мебелот, туку го загреваат воздухот.

  Кој е најдобриот надворешен грејач монтиран на ѕид?

  Електричен инфрацрвен грејач на ѕид за внатрешен надворешен простор, 900/1500W зрачен грејач со далечински управувач, IP65 водоотпорен, заштита од превртување, грејач за задна просторија 19$, 19$ за грејач за просторија. Повеќе информации Можеме да заработиме провизија ако купите, без дополнителни трошоци за вас. 20.07.2023 22:40 GMT

  Значи, за да ги завршиме работите, мојот јасен фаворит овде беше грејачот на ѕиден двор Colliford. Тоа е инфрацрвен грејач, што значи дека нема да го исуши воздухот, ниту пак да ја исфрли сета топлина во атмосферата, оставајќи ви без никаква корист.

  Ја имаше и најдобрата хидроизолација од подостапните греалки, а нивоата на топлина достапни преку различните поставки се грижеа и за благо и за студено време — не ме оставаше да се тресам или да се надуе под топлината.

  Повеќе за зимата и греењето:

  Thermoflow инфрацрвен електричен грејач на двор со тајмер и засилувач; Далечински 1800W / 900W Комерцијален SunWave Ultra Quartz Infrared 3000W 220-240V грејач со далечински
  119,99 $ $119,99 $19.99
  <1920 <1920 <1920>> $329,99 $699,99
  Мажа: 900/1500 вати поставки Мажа: <4 W1tts 15> Поставки за 000/1500 вати Мажа: 900/1800 вати поставки Мажа: 3000 вати
  Позитивни:
  • Контрола за вода
  • Две водоотпорни Заштита од прегревање
  Позитивни:
  • Далечински управувач
  • Тајмер
  • Заштита од прегревање
  Позитивни:
  • Три поставки <23Темање на време
  Заштита од топлина
  Добијте повеќе информации Добијте повеќе информации Добијте повеќе информации Добијте повеќе информации Добијте повеќе информации
  Нашиот врвен изборHemountedr $1, Colliford-9. 19> Мажа:Поставки од 900/1500 вати Добри:
  • дваПоставки
  • Далечински управувач
  • Водоотпорен
  • Заштита од прегревање
  Добијте повеќе информации Најдобра вредностTrustech Heater Patio - 1500W Електричен грејач на внатрешен двор со далечински управувач 48,70 $ 21>
 • Далечински управувач
 • Тајмер
 • Заштита од прегревање
 • Добијте повеќе информации Најдобро за мали просториTrustech Грејач за надворешен двор, инфрацрвен грејач со 1500W, далечински управувач и тајмер 69,90 W, далечински управувач и тајмер 69,90 W: 19,00

  19,00

  19,00

  вати поставки Позитивни:

  • Три поставки
  • Далечински управувач
  • Тајмер
  • Заштита од прегревање
  Добијте повеќе информации Најдобро за влажни области Термофлуен инфрацрвен електричен грејач на двор со тајмер и засилувач; Далечински управувач 1800W / 900W 329,99 $ Мажа: 900/1800 вати поставки Добри:
  • Тешки и водоотпорни
  • Две поставки
  • Прекрасни помоќни полн Комерцијален SunWave Ultra Quartz Infrared 3000W 220-240V грејач со далечински управувач 699,99 $ Мажа: 3000 вати Профи:
    <222> Позитивни:
    <222> Професионални:
     <222> Професионални:
      <222> Неверојатно преефективна контрола <3претевна контрола2>
     Добијте повеќе информации 20.07.2023 22:40 часот по Гринич

     Нашите топ 5 надворешни електрични грејачи на ѕид на внатрешен двор

     Погледнете ги овие греалки ако сакате да останете здрави на вашиот двор оваа зима и да избегнете да добиете грејач што дури и не прави вдлабнатина на студот. Јасго пробав и тестирав секој од нив, плус неколку души кои не се најдоа на списокот, за да го најдам најдоброто за моите надворешни простори.

     Значи, еве ги моите омилени ѕидни греалки за двор и неколку причини зошто тие се одлични опции:

     1. Најдобар целокупен ѕиден грејач за внатрешен двор: Колифорд грејач на ѕид

     Го тестирав овој надворешен електричен грејач монтиран на ѕидот над вратите на моите дворови, при што кабелот е фиксиран со држачи за кабел што влегува во надворешен штекер покрај рамката на вратата. Не се чинеше дека ми недостасува кабли, но треба да го проверите растојанието помеѓу просторот што сакате да го загреете и најблискиот приклучок.

     Овој мал грејач има три различни нивоа на топлина, што е одлично за употреба и при студено пролетно и есенско време. Овој грејач користи инфрацрвена топлина, а не конвекција, така што нема да се изгуби во дивината ако го монтирате на отворено на двор.

     Можете да го залепите на ѕид или таван, зголемувајќи ги вашите опции во тесен простор. Споредувајќи ги најдобрите ѕидни надворешни грејачи, главниот недостаток на овој грејач е големината ; тој е прилично широк во споредба со алтернативите.

     Меѓутоа, за цената и ефективноста, овој е најдобриот електричен грејач за внатрешен и ѕиден двор.

     Позитивни

     • Нуди три различни варијации на топлина
     • Може да се монтира на таван ако просторот не е лесно достапен
     • Водоотпорна оцена IP65 значи дека не требагрижете се за дождот

     Недостатоци

     • Подолгиот дизајн зафаќа дополнителен простор
     • Потешки отколку што би очекувале за дизајн на алум инум
     • Без ротација или движење за загревање пошироки области

     2. Најдобра вредност: Trustech Патио Грејач

     Овој грејач е мал, но врши фантастична работа и тоа е прилично зделка. Тој е еден од најдобрите надворешни електрични грејачи на двор за затворени простори како што се сончеви соби и оградени тремови, иако е погоден и за одмор во двор од блиску.

     вградениот LCD е добар за да се види кога сте ја достигнале саканата температура. Сепак, веројатно ќе сакате да го држите подалеку за широки, отворени простори.

     Но, ако не, има тајмер што можете да го користите за да го исклучите сето тоа автоматски - ми се чини дека е одлично за кога имам гости и милион други работи за размислување.

     Моите главни проблеми се дека не можете да го оставите ова изложено на елементите, бидејќи не е водоотпорно, плус цица многу енергија. Највисоката поставка може да ги затемни вашите светла ако имате ограничено надворешно напојување или генератор.

     И додека тајмерот е одличен, би сакал да може да ги запомни вашите поставки помеѓу употребите.

     Позитивни

     • Зафаќа голема површина
     • Можете да го користите тајмерот за автоматско исклучување
     • Вградениот LCD екран јасно ја прикажува температурата во просторијата
     • Доаѓа со далечински управувач
     • кабелот за напојување е доволно долг

     Недостатоци

     • Не е погоден за употреба во сите временски услови
     • Изгледа поевтино од мојот омилен грејач, над
     • Вшмукува многу енергија на највисоките поставки за топлина
     • Тајмерот не „се сеќава“ на вашите претпочитања од еден ден.

     3. Најдобро за мали простори: Trustech грејач за надворешен двор, инфрацрвен грејач со 1500W, далечински управувач и тајмер

     Ова е најдобриот електричен ѕиден грејач за двор за вашите надворешни простори доколку сакате компактен и лесен дизајн. Овој е лесен за движење наоколу, што го прави навистина лесен за инсталирање. И има две одлични карактеристики кои повеќе од ги надоместуваат негативностите.

     Имате автоматско исклучување за кога грејачот ќе почувствува дека се прегрее, како и тајмер што можете да го поставите за да се исклучи сам по себе ако заборавите да го направите тоа кога ќе заврши ноќта.

     Што се однесува до лошите страни, може да биде доста гласно. Испушта звук на зуење што е тешко да не се забележи. Значи, ако сте чувствителни на звук, ова можеби не е она. .

     Позитивни

     • Навистина лесен и не зазема многу простор;
     • Три поставки - ниска, средна и висока излезна топлина за различни временски услови
     • Автоматско исклучување когаобласта ја достигнува саканата температура
     • 24-часовниот тајмер ви овозможува да се одморите ако заборавите да го исклучите кога ќе се вклучите во текот на ноќта
     • Водоотпорен и безбеден за надворешна употреба

     Недостатоци

     • Држачите за монтирање се прилично пониски од топлината излезни поставки, овој грејач има тенденција да брмчи

     4. Најдобро за влажни области: Thermoflow далеку инфрацрвен грејач со тајмер и засилувач; Далечински, приклучок HS1800NA 1800W / 900W

     Овој ѕиден електричен грејач на отворено е малку поголем и потежок од некои други, така што ќе треба да бидете сигурни дека добро ги користите држачите за монтирање и цврсто прицврстете го.

     Сепак, нема да треба да се грижите дали ќе го монтирате на дофат на раката бидејќи нема рачни контроли. Не го ставајте погрешно далечинското, или ќе останете заглавени со атрактивен украс што не можете да го користите.

     Има вграден тајмер со ограничувања од 1, 2 и 4 часа, или можете едноставно да го оставите да работи на неодредено време додека не го исклучите. Безбедносната карактеристика исто така ќе ја уништи моќноста ако елементот достигне 248 степени целзиусови, со што ќе бидете безбедни од опасности од пожар.

     Го означив ова надолу главно поради излезната топлина . Има само две различни поставки, и додека највисоката - 1800 W - е помоќна од 1500 W што ја нудат некои од горенаведените, поимпресивните грејачи, едноставно никогаш не изгледада се стоплат како тие. .

    • Заштита од прегревање поставена на 248 степени целзиусови заштитува од несреќи
    • Доаѓа со две поставки за топлина
    • Црниот анодизиран алуминиум е IPX4 отпорен на вода и анти-сјај за да го зачува стилот

    Недостатоци

     <0Wga22> во, ова исто така нема никакви рачни контроли на самиот уред
    • Малку потежок и со тоа потешко да се инсталира од другите конкуренти

    5. Најмоќен грејач: Комерцијален SunWave ултра кварцен инфрацрвен грејач за внатрешен двор 3000W 220-240V со далечински управувач

    Овој електричен грејач на ѕид на отворено е извор на зрачна топлина, совршен за големи простори и отворени дворови. Доста е голем, така што ќе треба да најдете добро место за него, но штом ќе го започнете, подгответе се за најпријатната зима досега!

    Едно нешто што ми се допадна кај овој електричен грејач е тоа што кабелот за напојување е доволно долг за да стигне до продолжен приклучок - се разбира. .

    Исто така види: Како да ги напојувате новогодишните светла на отворено без штекер!

    На недостатоците. Главната занемарување за мене беше што грејачот не го прави тоаимаат стандарден приклучок за САД . Наместо тоа, тоа е приклучок со три страни, што значи дека ќе ви треба адаптер. Исто така, открив дека упатствата се малку корисни за време на инсталацијата. И, се разбира, не го монтирајте премногу блиску, освен ако не сакате тен.

    Позитивни

    • Пристојна должина на кабелот за пристигнување до штекерите
    • Излез до 3000W, највисокиот што сум го прегледал
    • Далечинскиот управувач е компатибилен со повеќе од еден грејач инсталиран истовремено
    • <3, како додаток на мануелната контрола, има вградена рачна контрола на уредот.
     • Упатствата за монтирање може да бидат малку тешки за следење
     • Одблиску, овој грејач може да биде речиси премногу мал
     • Нема стандарден приклучок во САД, па затоа ќе ви треба адаптер
     • Можеби ќе треба да го надградите вашиот електричен систем за да го приспособите овој ѕвер? 0> „ Ѕиден грејач “ е прилично широк поим за цел куп различни производи.

  Имате и самостојни и украсни грејачи, но нема да разговараме за нив овде. Добрата работа за ѕидните грејачи на двор е тоа што не ни забележувате дека се таму. Тие не заземаат простор, оставајќи повеќе простор за гости или други украсни парчиња.

  Главните разлики на кои треба да внимавате при изборот на ѕиден грејач за внатрешен двор се:

  • Инфрацрвена наспроти

  William Mason

  Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.