Како да изградите оградна порта што нема да попушта

William Mason 08-08-2023
William Mason

Да знаете како да изградите оградна капија што нема да попушта е од витално значење за вашиот проект за оградување сам. Ниту еден друг дел од оградата не се разгледува или користи повеќе. Потребата да се подигне портата за да не се влече по нечистотијата за да се компензира попуштањето е лош изглед. И подосадно од хемороидите!

Се надеваме дека следните информации ќе ви помогнат да дизајнирате и изградите порта што никогаш нема да попушта.

Зошто Дрвените порти попуштаат

Пред да ја изградите вашата порта, треба да знаете со какви проблеми ќе се соочите кога ќе научите како да изградите оградна порта.

Гравитацијата работи на сè. Вклучувајќи ја вашата врата од оградата - двојно повеќе кога вашите деца замавнуваат на неа. Сметајте дека правоаголните или квадратните конструкции се инхерентно нестабилни. Особено со малку или никакво затегнување. И кога се потпира само на едната страна.

Дрвото исто така се суши, се превртува, се искривува и скапува. Портите и оградите, генерално, изгледаат ниски на списоците за одржување на повеќето луѓе. Оградните порти доста често добиваат ќотек! Портите се соочуваат со трескање затворени, удирање отворени, клоцани, налетувани итн.

Значи, кога ќе ја изградите портата, вашиот најдобар пристап може да биде да претпоставите дека ќе го оставите тоа на некој по ваша волја. И ве повикуваме соодветно да ја конструирате портата!

Кога проучувате како да изградите оградни порти што не висат - прочитавме неколку водичи од најдобрите извори што можевме да ги најдеме. Една статија од Универзитетот воВодичот за оградата ѝ помага на вашата ограда - и портите да работат оптимално. Без никакво досадно дејство.

Исто така – ако имате совети или прашања за тоа како да ја поправите опуштената врата, коментирајте подолу!

Ви благодариме уште еднаш за читањето.

Имајте убав ден!

Грузија крена една од најгорните грешки во оградата и градењето порти! Тие спомнуваат како несоодветното зацврстување на портата на оградата предизвикува вашата ограда да попушта или да се влече по земја. Не можеме да замислиме подосаден проблем со оградата! Значи - проверете дали вашата ограда има соодветна поддршка. Тоа треба да помогне да се спречи доделување. И влечење!

Како да се изгради едноставна дрвена оградна порта што нема да попушта

Основата на оградната порта што нема да попушта се столбовите. Поминете малку време правејќи го тоа - или тие - правилно!

Основи за објавување

Можете да ја изградите портата со најмногу skookum досега. Но, ќе попушта ако сидрото е слабо. Столбот од страната на шарката треба да биде цврст. Во најмала рака, користете четири по четири.

За порти пошироки од четири стапки, би размислил шест на шест. (Бидејќи сум анален - и верувам дека прилагодувањата на портата треба да бидат неопходни само по земјотреси од 6,0.)

 • Минимум една третина од должината на столбот треба да влезе во земјата. За оградата од шест стапки потребен е столб од девет стапки . Што значи дека веројатно купувате десет стапки. Не ја намалувајте должината на објавата! Ископајте подлабока дупка.
 • Ископајте пространа дупка. Не обидувајте се да инсталирате шест по шест во шест инчи дупка . Има премалку простор за да се обезбеди доволна поддршка за бетон или пена К2.
 • Фрлете во најмалку четири инчи чист чакал и поставете го столбот во дупката - водовод и квадрат до отворот на портата. Изградете потпори, по потреба, дадржете го столбот за оградата во положба додека бетонот или пената се сушат. (Дури и шест-на-шест малку ќе се свитка со портата од четири стапки што виси на неа.)
 • Пополнете ја дупката со пена или бетон . (Пена подготвена за капија во рок од 15 минути. Бетон за 24 часа.) Погрижете се вашиот бетон или пена да се малку повисоки од околната нечистотија и да се формираат така што ќе се оддалечат од столбот.

Забелешка: Имав некои сомнежи за оградата од пена после полнењето. Пред шест години, поставив покривка за двор од 300 квадратни метри на шест по шест столбови користејќи пена од 2K. Ништо не мрдна. Користи го. Ние го препорачуваме, особено ако живеете во задниот дел од никаде.

Постои огромно искушение да ја прикачите вашата порта на ѕид од зграда ако локацијата го дозволува тоа. Прицврстувањето на вратата од оградата на ѕид е добра опција, под услов да ги следите овие упатства.

 • Отстранете ги сите надворешни облоги до обвивката - дури и штуко и цементна плоча. (Дијамантско сечило на аголна мелница. Сече штуко и путер како камен.)
 • Морате да го закачите на ѕидна обетка. Навртувањето на три осми од инч OSB или иверица е малку подобро отколку да користите Sky Hooks. Не многу.
 • Прикачете (најмалку) два по четири на ѕидот со завртки на палубата од три инчи. Насликајте ги или обојте ги сите четири страни и краеви пред монтажата.
 • Проверете го ѕидот за водач . Ако не, обложете се по потреба.
 • Користете заградување на надворешниот прозорец за запечатувањедва по четири до надворешната завршница. Со винил или алуминиумска обвивка, најпрво ќе ви треба малку J-трим.
Еве прекрасна порта на фармата поставена во рурална пасторална сцена! Тоа нè потсетува дека дури и портите среде никаде сè уште добиваат еден тон абење и кинење. Затоа, ваш главен приоритет е да имате цврста поддршка за оградата. Можете исто така да ги поставите вашите столбови на оградата во бетон за дополнително засилување. Исто така – забележи како оваа порта има ултра широк отвор. Ако користите косилки и колички за туркање, планирајте оградна порта широка најмалку три метри!

Градење на Дрвена порта што не опаѓа

Планирајте ја вашата порта да одговара на висината на оградата. Изградете ја вашата порта широка 48 инчи , ако воопшто е можно. Може да купите 42-инчна косилка за трева. Може да купите топла када. Или само затоа што ви се смачи да ги скинете зглобовите на прстите за да не ја поминете количката низ тесен порт.

За најдобри резултати, изберете работна површина на мазно ниво доволно голема за да ја собере вратата додека е во изградба. Гаражните подови, дворовите или бетонските патеки прават чуда.

Список на материјали

Дрвото што се користи за портата обично се совпаѓа со вашата ограда. Можете исто така да дадете изјава со нешто што го нарушува контрастот. Кедар, црвено дрво, бор, па дури и тиково создаваат убави и долготрајни порти. Каде што живеам, најмногу градежна граѓа е смрека. Сите може да се изгради голема и цврстапортата.

Можете да размислите и за ACQ или дрво обработено под притисок за да се спротивстави на гниење и инсекти. Треба (дефинитивно) да користите постови третирани со притисок! Третманот со притисок е корисен ако користите бетон за нивно поставување.

Исто така, разгледајте го следново!

Дрвото обработено со притисок може да содржи арсен и други отрови . Овој памфлет на Одделот за здравје на животната средина во Масачусетс предлага безбедносни совети за дрво обработено со притисок. (Го користам со години и имам само мал рог што расте од средината на моето чело.)

Материјал за портата од 48 инчи на 72 инчи:

 • Притисок третиран четири по четири – два @ 12-стапки, еден @ six-feet пополнет до пополнување на 1. дупки четири стапки длабоки
 • Квадрирање два по четири – една @ 12-стапки, две @ eight-feet
 • Еден по шест стапки – 10 @ шест стапки
 • Комплет против спуштање на портата
 • Шанта на портата и бравата петка и брава од 10 стапки завртки – 20 парчиња, две-инчни завртки на палубата – 100 парчиња
 • Самолеплива метеоролошка лента со сијалица еден на шест инчи
 • Опции – шарка за пијано од три инчи на 72 инчи, портата поблиску
Еве уште еден прекрасен примерок Ги сакаме двата столба од оградата со цврст изглед од двете страни на портата. Ние, исто така, ги сакаме прекрасните оградни цвеќиња што се качуваат на оградите! Не можеме внимателно да го погледнеме потпирањето на портата на оградата. Но – веруваме воповеќе загради на портата имате на вашата ограда - толку подобро.

Како да ја склопите вашата ограда за да не попушта

Време е да погледнете како да изградите ограда што нема да попушта! Составувањето на вашата ограда е само парче торта ако ги имате сите потребни алатки и материјали.

И – ако ги следите долунаведените совети, се обложуваме дека вашата порта нема да попушта.

Исто така види: Како да направите буре за изгореници

Се надеваме дека оваа постапка против спуштање ќе помогне во тоа како изгледа вашата порта. И функции!

Чекор 1. Инсталирајте ги објавите

Инсталирајте ги двете објави 48-инчи една од друга следејќи ги препораките. Инсталирајте го заглавјето со две завртки за заостанување во спротивна насока во секој столб. Проверете дали е рамно.

Чекор 2. Исечете ги страничните парчиња

Исечете две странични парчиња од 12 стапки два по четири @ пет метри долги.

Чекор 3. Исечете ги горните и долните парчиња

Исечете ги горните и долните парчиња на 47-инчи. дупчете и дупчете го горниот и долниот дел два по четири за два завртки за заостанување на секој агол.

Чекор 5. Завртете ја рамката

Завртете ја рамката заедно (мерењето на дијагоналата од агол до агол треба да биде идентично).

Исто така види: Најдобар полнач за електрична ограда за коњи, говеда и кози

Чекор 6. Поставете ја рамката

Исечете ја дијагоналата fot- Уверете се дека се вклопува помеѓу долниот агол на шарката и горниот ударен агол. Не обидувајте се да го откриете аголот. Само поставете ја рамката на две-на-четири, означете ја, исечете ја и заостанете ја заврткајте ја на своето место.

Друга забелешка! Погрижете се сите ваши резови (освен дијагоналата) да бидат квадратни.Едноставно работи подобро.

Чекор 7. Инсталирајте ги Pickets

Инсталирајте еден држач на страната на шарката на рамката со две-инчни завртки на палубата. Истегнете ја една четвртина инчи покрај страната на рамката.

Чекор 8. Прикачете ги шарките

Прикачете ги шарките така што тие се завртуваат во кадрирање два на четири. (Фрлете ги сите евтини завртки што доаѓаат со шарките и употребете ги завртките на палубата. Ќе бидете многу посреќни.)

Поставете ја портата на висината што ја сакате со помош на блокови за да ја држите нагоре и закачете ги шарките на столбот.

Ако сите работи добро и столпчињата се израмнети и наредени, работ на столбот од ударната страна треба да удри нагоре со e на ударната страна. Ако не е точно онаму каде што сакате, вметнете шип зад едната шарка за да го поправите порамнувањето. (Поставете ја шарката дијагонално спроти ударниот агол што сакате да го приспособите.)

Чекор 9. Допири за завршна обработка – Инсталирајте ги заклучувањето, комплетот против спуштање и шипките за портата

Инсталирајте ја бравата или бравата. Потоа инсталирајте го комплетот против спуштање на портата на рамката на портата според упатствата. (Таа дијагонално од областа на горната шарка до аголот за удар на губитникот.)

Користете го уредот против спуштање, а можеби дури и поставувањето на шарките за да ја приближите вратата до совршената што е можно повеќе. (Запомнете, тоа оди по ваша волја.)

Чекор 10. Инсталирајте го застанувањето на портата

Инсталирајте едно по две застанување на столбот на портата од ударната страна за портата да застане без премногу затворање и кинењенадвор од шарките.

Чекор 11. Инсталирајте метеоролошка лента на сијалицата

Инсталирајте ја метеоролошката лента на сијалицата на еден по два за да спречите непријатен шум од удари ако ветрот ја удри портата.

Поставете ги сите останати штипки на портата. Зашрафете ги. (Можете да користите клинци, но тие ќе се олабават и би можеле да се извлечат.)

Направете ги сите последни измени што мислите дека се потребни и вашата порта е подготвена за децениска беспрекорна употреба. Еве неколку последни размислувања!

Би користел шарка за пијано од три инчи. Повеќе поддршка. Повеќе завртки. Помалку абење на не'рѓосувачкиот производ. Достапно од Grainger, меѓу другите. (шарките од три инчи се малку скапи, но вреди да се трошат.)

Само малку совет ако мора малку да поместите завртка. Отстранете ја завртката, спакувајте ја дупката со смеса од пилевина/лепак за дрво, оставете да се исуши и повторно издупчете ја пилотската дупка. Многу полесно отколку да се обидувате да ја закачите завртката во старата дупка на портата и да се надевате дека ќе гризе.

Еве една зелена градина од четинари што го одзема здивот со одличен пример за тоа како да спречите опаѓање на капијата. Забележете дека портата има голема поддршка преку два тешки метални столбови на портата. Ние, исто така, сакаме да ја гледаме портата издигната од земјата неколку инчи. Двете карактеристики помагаат да се спречи оградата од ограда или стругање на подот.

Еве уште неколку предлози и размислувања за вашата порта што не ви е спуштена

Ако планирате да ја завршите вашата порта (боја, дамка, масло), размислете да го направите тоа пред изградбатапортата . Нанесувањето финиш пред изградбата ја зголемува долговечноста со тоа што обезбедува облога на сите делови што никогаш повеќе нема да ја видат светлината на денот. (Забелешка: Нема Varathane. Пожолтува на сонце.)

Размислете да ги направите столбовите на портата високи осум стапки и да прицврстите заглавие преку врвот за да обезбедите поголема поддршка. Широк 48 инчи на дното треба да биде еднаков на 48 инчи широк на врвот. Осигурајте се дека останува во рамно, квадрат и ниво. Портата треба да трае вечно. (Осум метри височина затоа што е проблематично носењето врата од двор од шест метри и осум инчи под заглавие од шест метри.)

Сакаме да додаваме решеткасти решетки на столбовите и заглавие за качување растенија како бршлен, утрински слави, рози за качување итн. Тоа го прави привлечен влез.

Прочитај повеќе!

 • Најдобрите клешти за ограда – 6-те најдобри клешти за ограда за работа
 • Како да се изгради најдобрата ограда за добиток – од електрична до високо-затегнувачка
 • Како е високата ограда за оградата и<10 Chicken Should?> Практични идеи за одводнување на олукот и одводот! Буриња за дожд, цистерни и повеќе!

Заклучок

Да научите како да изградите ограда што нема да виси, а потоа да ја изградите таа порта е многу работа. Уште понезгодно е ако сакате да изгледа добро - и да има добри перформанси!

Сметаме и дека опуштените порти се една од најнесреќните грешки што ги прават новите порти и градителите на огради.

Се надеваме дека нашите

William Mason

Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.