Самоодни наспроти косилки со туркање - добрите, лошите страни, долговечноста и повеќе!

William Mason 12-10-2023
William Mason

Освен ако не сте мртви да купите косилка за трева, најверојатно ќе треба да изберете помеѓу стандардни косилки со туркање наспроти самоодни косилки .

Иако овие можеби звучат како да се иста работа, има некои <3, малку познати, сепак, две разлики . косилките се косилки зад кои стоите и ги туркате напред за да ја исечете тревата, но на многу начини тука завршуваат сличностите.

Косилките со туркање имаат тенденција да бараат малку повеќе работа од страна на корисникот за да функционираат задоволително. Но, тоа не значи дека сите косилки треба да ги избегнуваат! Ајде да погледнеме во некои од нијансаните разлики помеѓу овие два типа косилки.

Што е подобро: Косилки со туркање наспроти самоодни косилки?

На некој начин, косилките за трева се слични. Тие бараат од корисникот да оди зад косилката и да ја турка напред за да ја исече тревата.

Има една главна разлика помеѓу косилката за туркање и самоодните косилки за трева. Со самоодни косилки – моторот го врши поголемиот дел од работата за вас! Значи, сè што треба да направите е да ја водите косилката каде што треба да оди.

Со косилка за туркање, моторот го врти сечилото за сечење - и тоа е тоа.

Самоодните косилки се различни. Самоодните косилки имаат менувач поврзан со тркалата во предниот или задниот дел на косилката. Оваа конфигурација на менувачотгодини.)

Troy-Bilt TB270 XP Косилка Карактеристики:

 • Моќен Honda Auto Choke мотор – без рачно придушување!
 • Произведено во Америка со глобални делови
 • Ограничена гаранција од три години
 • <11-Тоа ви помага набрзина навивајте

  7>
 • Изберете од шест висини на сечење помеѓу 1,25-инчи до 3,75-инчи

Дознајте повеќе – Прочитајте повеќе за косилката Troy-Bilt TB270 XP на снабдувањето со трактор!

искористете го времето за косење трева како вежбање, најверојатно ќе претпочитате самоодни косилки бидејќи тие се полесни за употреба, можат да сечат големи површини земја и се изградени да траат многу долго.

Исто така – иако листата на самоодни косилки погоре е одлично место за почеток, списокот во никој случај не е исцрпен. најдоброто решение е да консултирате со производителот на вашата косилка ! Тие најдобро ја знаат вашата косилка - и ве повикувам да прочитате упатството за сопственикот . На тој начин, ја разбирате функцијата на вашата косилка.

Тоа рече, и според повеќето сметки, не треба да се обидувате да ја повлечете машината за трева наназад, без разлика дали користите стандардна косилка за туркање или самоодна.

Едноставно кажано, косилките не треба да работат наназад!

Додека го правите тоа повремено или случајно се надевамнема да ја оштети косилката, тоа рутински може да предизвика значителни проблеми. Повлекувањето на косилка за трева наназад, особено самоодните косилки дизајнирани да одат напред, може да го оштети моторот ако се прави редовно.

Но, уште еднаш, сакам да ве поттикнам да се консултирате со упатствата на марката и моделот на косилката. Сите косилки се различни – а технологијата брзо се менува!

За да ја задржите вашата косилка што подолго, треба да обрнете внимание на упатствата на производителот , а ова се чувствува како едно од главните „не“ кога станува збор за грижата за вашата косилка!

Ви благодариме што прочитавте – и ве молиме известете ни за најдоброто искуство со

>ѝ помага на косилката механички да се турка напредсама по себе

Ако имате мал тревник за косење, веројатно нема да има голема разлика ако се обидувате да одлучите помеѓу самоодна наспроти косилка за туркање. Но – со тревниците и дворовите со големина акр или повеќе , разликата помеѓу косилките прави голема разлика .

На практично ниво, самоодните косилки за трева резултираат со многу помала работа за кршење на грбот , така што колку е позначаен вашиот тревник, толку повеќе ќе го цените овој тип на косилка.

Самоодните косилки практично сами ја сечат вашата трева, додека <1 <0 треба да работите повнимателно за да ја завршите работата со понапорно

Прочитајте повеќе – Најдобрите косилки произведени во Америка – Косилки со туркање наспроти косилки за јавање!

Предностите на косилката со туркање

Кога купувате косилки за туркање – обрнете внимание на ширината и тежината на вашата косилка! Забележав дека помалите и полесни косилки за туркање ни се корисни ако вашиот двор има многу пречки за навигација при косење. Пошироките косилки со туркање се како густа четка за сликање - покриваат повеќе платно, но нудат многу помалку детали!

При одлучувањето за најдобриот тип на косилка за трева, треба да знаете дека дури и стандардната косилка со туркање има предности. Како прво, косилките за туркање имаат тенденција да бидат многу лесни - често 20 фунти или полесни - така што тие се многуедноставни за маневрирање.

Исто така види: Неопределени компири против детерминирани компири - совети за одгледување, факти и повеќе!

Нивната лесна големина е огромна предност кога надвор е дополнително топло и не сакате да бидете надвор во вашиот двор подолго отколку што е потребно!

Покрај лесната големина што го олеснува косењето - работата со косилка за туркање е одлична вежба, па ако сакате добро да вежбате и малку да се потите додека ја сечете тревата, вискоквалитетната косилка за туркање е совршена за вас.

Рачна косилка за туркање, а не е поскапа и типична косилка за трева. n косилка.

Косилките со туркање можат да бидат рачни или да имаат мотор, но со двата типа, добивате лесна косилка за трева, лесна за маневрирање, која не зазема многу простор и овозможува долгогодишна верна и сигурна услуга.

Косилките со туркање честопати се совршен избор за домаќини со мали дворови или оние со буџет .

Прочитајте повеќе - Еве како да ја стартувате вашата косилка откако ќе помине!> <2Реклама во месецот! возраст на самоодни косилки за трева Дали некогаш сте поминале цело попладне косејќи преголема трева со стандардна косилка за туркање? Можам да смислам неколку подобри начини да го поминам топлото августовско попладне! Ако се согласувате, тогаш самоодната косилка може да помогне помалку да работи на вашата работа за косење.

Ако не ви се допаѓа идејата за да се потите кога ја косите тревата - тогаш самоодните косилки се супериорни!

Самоодните косилки исто така нудат многу предности, почнувајќи од најочигледното: самоодните косилки се (смешно) лесни за употреба!

Ако никогаш претходно не сте користеле самоодни косилки, тие може да се оддалечат од вас додека ракувате и го косите тревникот! Затоа - не се занесувајте и обрнете внимание!

Исто така види: 15 цврсти идеи за пергола од винова лоза за вашиот двор Арбор

Сè што треба да направите за да ракувате со вашата самоодна косилка е да го насочите правецот каде што ви треба. Без грижи - можете брзо да научите да работи со самоодна косилка, дури и ако немате големо искуство. (Во рамките на разум!)

Поради леснотијата на користење, самоодните косилки се одлични за луѓе со ридски дворови или дворови со тешко навигациски терен.

Косењето ридест или нерамен тревник може да биде сурово предизвик со косилка за туркање! Но, кај самоодните косилки, - дури и ридските косилки се нешто погодно.

Самоодните косилки исто така имаат тенденција да имаат повеќе опции за косење од обичните косилки за туркање, вклучително и ставање во вреќи или мулчирање на тревата. И понекогаш, и двете!

Многу самоодни косилки вклучуваат и различни безбедносни карактеристики . Една популарна безбедносна карактеристика што веројатно ќе ја најдете е префрлање на сечилото , што ви овозможува да ги запрете ножевите додека моторот сè уште работи.

Од горенаведените причини (и многу други причини), само-погонските косилки сега се диво популарни и кај сопствениците на куќи и кај сопствениците на бизниси.

Колку траат самоодните косилки?

Користењето на самоодна косилка изгледа како остварување на сонот откако со години се користи рачна косилка за туркање. Ако никогаш не сте пробале самоодна косилка? Можеби ќе ве чека пријатно изненадување! Ако ја третирате вашата косилка на вистински начин – и го следите препорачаното рутинско одржување, вашата косилка треба да ви трае со години!

Нормално, времетраењето на секоја косилка за трева ќе зависи од бројни фактори , вклучувајќи го брендот, колку добро се грижите за вашиот мотор и состојбата на вашиот двор. Како и да е, типичната самоодна косилка за трева може да трае 8 до 10 години ако ја третирате правилно.

(Ќе треба да размислите и дали косилката користи гас или струја!)

Кога купувате самоодни косилки, понекогаш може да најдете совети за очекуваната долговечност на косилката со читање на упатството за употреба и упатствата за рутинско одржување .

Или, можете да ја проверите веб-страницата на производителот за проценетиот рок на траење. Понекогаш, производителот наведува колку долго може да трае вашата самоодна косилка - понекогаш, одговорот е разочарувачки нејасен .

Би рекол дека бројката 8 до 10 години е доверлива општа бројка за повеќето косилки.

Кога сè друго не успее - контактирајте со поддршката! Ако косилкатапроизводителот што ќе го изберете е на половина пат пристоен - тие ќе ви одговорат навремено со сигурни информации за тоа колку долго може да трае вашата косилка.

Која е најдобрата самоодна косилка за трева да се купи?

Колку е голема вашата трева? Обрнете посебно внимание на препорачаната големина на тревникот на вашата косилка! Некои турканици или косилки имаат доволно моќ (или гориво) за да се справат со мала површина. Чувството е страшно кога треба постојано да се грижите за полнење кога сте на половина пат од вашата работа за косење!

Зборот најдобро е субјективен, но сепак има одредени самоодни косилки чии имиња редовно се појавуваат на повеќето списоци на кои се дискутира кои од нив се најдобри. Тие ги вклучуваат следните косилки за трева:

# 1 – EGO Power + LM2133 (самоодни)

Ego Power + LM2133 е совршен за поголеми дворови и има Arc литиумска батерија со мерење гориво. Литиумската батерија помага да се направи косилката посигурна - севкупно, одлична косилка на електричен погон.

Арк литиумските батерии исто така напојуваат 50+ алатки за тревник – така што ако сакате да ја додадете вашата колекција на електрични алати во домот, батериите EGO имаат повеќекратна употреба.

<23M213:LM213: системот за сечење нуди врвно намалување

 • Време на работа до 45 минути по полнење! (Потребен е 56V, 5.0 Ah, ARC литиумска батерија)
 • Моторот без четкички дава одличниефикасност
 • Висината на сечење се движи од 7 висини на сечење – од 1,5 инчи до 4 инчи
 • Функција за багажирање, странично празнење и мулчирање
 • Светли LED светла и копче за брзо стартување
 • Време на полнење кога се полни 7 h, 50 минути, а се полни со само 70 минути. ed
 • Дознајте повеќе – Прочитајте повеќе за косилката Ego Power LM2133 на Amazon!

  # 2 – RYOBI Литиум-јонска самоодна косилка

  Самоодната косилка RYOBI го олеснува процесот на вградената батерија со млаз. Сепак, мора да ја купите единицата за странично празнење одделно. Непријатно!

  Косилката RYOBI не е најпопуларниот модел. Сепак, ве охрабрувам да ги прочитате нивните критики бидејќи тие се изненадувачки позитивни - имајќи ја предвид ниската цена на косилката и сето тоа.

  Карактеристики на косилката RYOBI:

  • Перформации слични на гас без масло, гас или одржување
  • Инстантно вклучување на струја (не бара одвоено исклучување на кесите) полнење
  • Седум различни висини за сечење трева
  • Супер светли LED фарови (висок интензитет)
  • Лесното подигање го отклучува вашиот багаж – не е потребна сила
  • Лесните телескопски рачки за да можете да ги свиткате и навивате кога ќе завршите
  <-><1 гаранција 16><1 6>Дознајте повеќе – Прочитајте повеќе за косилката RYOBI на Amazon!

  # 3 – Snapper 48V HDСамоодна косилка за трева

  Со косилката Snapper 48V HD, добивате до 60 минути време на батеријата кога е целосно наполнета, а има дури и вертикален капацитет за складирање, така што се вметнува во вашата гаража или барака без врева.

  Освртите за Snapper се релативно дебели. Сепак, забележав дека некои од рецензентите наведуваат проблеми со перформансите на батеријата. Размислете да земете дополнителна батерија - или да изберете поголем модел ако имате голема трева за косење.

  Карактеристики на косилката Snapper 48V:

  • Шеесет минути време на работа со голема Stratton (48V) литиумска батерија
  • Масивна челична торбичка за полнење во три инчи) 17>
  • Технологија за испраќање оптоварување за да можете да ги оптимизирате нивоата на моќност при косење
  • Опциите за сечење во 7 положби за да ви помогнат да го исечете тревникот според вашата желба
  • Се складира вертикално за да можете да се сместите во вашата гаража без врева

  Дознајте повеќе – Прочитајте повеќе за Snapper на Amazon>

  Toro е совршен за помали дворови и е компактен! Toro исто така прекрасно коси дури и на мали или тешко достапни простори.

  Исто така, мислам дека Toro има една од најдобрите репутација за самоодни косилки. Ако сакате косилка со врвно сечење и пристап до преку 3.000 сервисни центри на Торо низ Северна Америка – тогашземете го во предвид Toro TimeMaster.

  Toro 223cc косилка Карактеристики:

  • Сигурно дизајнирана палуба со мега-издржлив челик (13-мерач)
  • 30 инчи широка палуба која стиска помеѓу тесни простори изненадувачки <1 го оддалечува системот без да го оддалечите вашиот мотор>
  • Погонскиот систем помага автоматско прилагодување на косилката на вашето темпо на одење
  • Beefy 223cc Stratton мотор
  • Систем за сечење со средна двојна сила со Toro Atomic сечила ја пресекува вашата трева во прекривка богата со хранливи материи
  • Бефј торбичка нагоре, без да ја ставите c Функцијата за празнење може да ви помогне да се справите со високата, густа трева без проблем
  • Приклучокот за миење на палубата помага да се исчисти вашата косилка за неколку секунди
  • Функцијата за помош на влечење и помага на косилката да компензира за нагорнини
  • Косилката се движи брзо – до 4,5 милји на час – до 4,5 милји на час – до 4,5 милји на час – до 4,5 милји на час > cc Косилка на снабдување со трактор!

   # 5 – Troy-Bilt TB270 XP самоодна косилка за пешачење

   Оваа самоодна косилка од Troy-Bilt е лесна за палење, прифатлива цена и има висококвалитетен, сигурен мотор на Honda од најпознатите американски притисни.

   Не барајте понатаму! Со оглед на тоа како рецензиите наведуваат дека косилката е лесна за употреба, лесна и економична - како можете да изгубите?

   (Troy-Bilt нуди и ограничена гаранција од три

  William Mason

  Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.