Најдобра крава за млеко - 7-те најдобри млечни раси на крави за вашиот дом

William Mason 12-10-2023
William Mason
Овој запис е дел 4 од 12 во серијата Производство на млечни производи на

Дали се обидувате да ја пронајдете најдобрата крава за млеко - или најдобрата млечна раса крави за вашиот дом? Ако е така, тогаш наоѓањето на совршената раса на крави е потешко отколку што изгледа!

Еве зошто.

Секоја раса на крави за молзење има уникатни силни и слаби страни кои можат да играат во ваша корист - или да работат против вас, во зависност од вашиот дом, вашите ресурси, вашите потреби и вашата земја!

снабдување со млеко во домот.

Расите крави што ги именувавме како наши врвни избори се совршени за домаќини! Некои бараат претходно искуство со ракување со крави. Другите не - и се лесни за ракување.

Ние исто така ќе разговараме за најкритичните нијанси на расата на кравите подетално - така што вие изберете ја најдобрата раса од млечни крави за вашата ситуација.

Звучи добро?

Да започнеме!> Крава Џерси

 • Браун швајцарска крава
 • Гурнси крава
 • Ејршир крава
 • Milking Shorthorn
 • Dexter Cow
 • Ајде да потрошиме неколку минути и да потрошиме неколку минути> одговорете и на следните прашања кои доаѓаат од перспектива на домаќинот.

  Што ги прави овие крави совршени крави од домот? Колку млеко произведуваат овие млечни крави? Која одДостапен е сооднос на масти и протеини . Овој добар сооднос помеѓу протеините и маснотиите помага да се обезбеди богат, кремаст и со целосен вкус на сирење или путер.

  Каква крава е добра за месо и млеко?

  На некои домашни им е потребна раса на крави со двојна намена; или крава што се користи и за производство на млеко и за месо.

  Од горенаведените раси крави, расата најдобро одговара за ова е расата крави Декстер .

  Кравите Декстер се користеа како крави со двојна намена со години во Англија бидејќи произведуваат добра количина на млеко со добар квалитет, иако тие имаат помала количина на млеко, иако тие имаат помала големина

  малку повеќе простор на вашиот дом, тогаш расата на крави Холштајн е исто така одлична крава со двојна намена која се користи и за млеко и за месо многу години.

  Која млечна крава е најдобра за крем?

  Тоа е толку добро прашање - и многу од моите пријатели од домот и земјоделците имаат спротивставени одговори! Сепак, мислам дека кравите од Џерси имаат сериозна работа за пари во однос на квалитетот и вкусниот крем.

  Зошто кравите Џерси се најдобри за крем? Па, кравите од Џерси имаат многу содржина на масти и протеини во нивното млеко!

  Кога станува збор за создавање квалитетен крем – содржината на природната маснотија е огромна варијабла што треба да се земе предвид. Без разлика дали подготвувате супа, крем, чорба, пудинг, кафе или сладолед, мислам дека помасното и потврдо млеко е идеален крем.

  Која крава дава повеќе млеко дневно?

  Мисламдека кравите Холштајн се јасен победник кога станува збор за создавање најмногу млеко дневно. За да го докажам мојот случај, ве запознавам со Дези – една од најлегендарните крави Холштајн наоколу. Сигурно!

  Научив за Дези кога читав статија за крава Холштајн која произведуваше неверојатни 24 литри млеко дневно ! (Се надевам дека имаат многу колачиња!)

  Очигледно – мислам дека Дези е редок случај! Сепак, Дези служи и како пример за тоа што кравите Холштајн можат да станат ако се негуваат и се одгледуваат добро.

  Која крава е најдобрата раса од млечни крави во целина?

  Ако сакате да произведувате што е можно повеќе млеко - тогаш мислам дека Холштајн го освојува златото!

  Холштајн кравите го заслужиле производството на највисокото млеко за целокупното производство .

  Меѓутоа, не сакам да ги попустам ниту една млечна крава на оваа листа – сите тие имаат свои заслуги како неверојатно корисни животни на фармата и заслужуваат ваше внимание.

  Сите крави на оваа листа можат да помогнат во производството на сирење, павлака и млеко исто како и нивните Холштајн роднини. инаку лесно може да се занемари.

  Прочитајте повеќе – 5 лесни рецепти за домашно сирење!

  Ве молиме споделете го вашето најдобро млеко за прашања и искуство од крава!

  Кравите во оваа листа погоре се некои од најдобрите млечни производи за кравјо за домаќините, бидејќи тие обично се лесни за ракување и управување.

  Тие исто така произведуваат добра количина млеко!

  Некои од нив се потешки раси и ќе бараат повеќе храна и простор за пасење, но повеќето од нив се доволно мали за да ги имаат на парче земја со убава големина без никакви проблеми. Прашања за бледо млеко - или искуства за одгледување крави што можете да ги споделите - коментирајте подолу!

  Благодарам многу за читањето!

  Прочитајте повеќе - Водич за одгледување на препелица - и јајца од препелица!

  Изгребете!

  нашите врвни избори го произведуваат највкусното млеко за сирење и путер? И кои раси на крави се најдобри раси со двојна намена?

  Да дознаеме!

  Која е најдобрата крава за млеко во целина?

  Едно од главните прашања што ги поставуваат моите колеги земјоделци и домаќини за кравите - е кои крави се најдобри за млеко !

  Со толку многу раси крави, што може да се одреди кое млеко денес може да биде што може да се направи во светот расата е најдобро одговара за вас и вашите потреби како мал фармер или сточар.

  Многу домаќини се мачат да ја најдат расата за нив, но оваа листа што ја содржи најдобрата крава за млеко се надеваме дека може да ви ја олесни одлуката!

  Да ги разгледаме седумте најдобри раси на крави што можете да ги имате на вашиот дом за да се осигураме дека имате добро снабдување со млеко сигурно – и доследно!

  <1 14>Сакав да ја започнам оваа листа на најдобри млечни крави со најплодниот производител на млеко во светот на кравите. Мисијата е завршена! Мислам дека Холштајн се едни од најтешките крави на оваа листа, и тие секако се меѓу најдобрите млечни крави за домови и фарми на кои им требаат изобилни количини свежо фармерско млеко!

  Млечните крави од Холштајн се типични црно-бели крави што им паѓаат на ум на повеќето луѓе кога мислат на млечните крави.

  Млечните крави Холштајн потекнуваат од Холандија и се упатиле конАмерика во 1850-тите .

  Млечните крави од Холштајн сега сочинуваат приближно 90% од кравите што се користат за млечни производи во производството на млеко во Америка.

  Причината зошто Holsteins се толку популарни во американската млечна индустрија се должи на нивната висока продуктивност. Ако овие крави се грижат правилно, тие можат да произведуваат речиси десет до дванаесет литри млеко дневно.

  (Holstein's понекогаш може да произведе многу повеќе млеко од дванаесет литри дневно . Подоцна во оваа статија, ќе ве запознаам со Дези , колку ви прави млекото во текот на денот>

  Млечните крави на Холштајн, исто така, обично се лесни за работа и тие се неверојатно послушни животни.

  Меѓутоа, на Холштајн им треба голема количина храна и голема површина за пасење бидејќи се на поголемата страна по големина.

  # 2 – Џерси крава

  Дали сте виделе фотографии од крави од Џерси? Тие се толку симпатични! Но, кравите Џерси имаат повеќе од нивните изгледи во боја на срна и пријатни личности. Кравите Џерси се познати и по тоа што се мали - околу 1.000 фунти, пријателски расположени и млечни крави за пофалба. Како можеш да изгубиш?

  Кравите Џерси се многу помала раса крави во споредба со Холштајн. Кравите од Џерси се кафеави; тие се познати и по нивните големи, убави очи.

  Кравите од Џерси најпрво потекнуваат од Британија , а потоа тргнале кон Америка во 1850-ти .

  Кравите од Џерси се пријателски суштества и лесно се ракуваат со нив . Поради нивната мала големина, на кравите Џерси им треба помалку храна и пасење за да останат здрави во споредба со другите млечни крави на оваа листа.

  Овие прекрасни крави од Џерси можат да произведат околу осум до десет литри млеко дневно.

  Кравите од Џерси произведуваат висококвалитетно млеко кое е идеално за свежо сирење и путер од фармата! Млекото од кравите Џерси има прекрасна кремаста текстура - што резултира со густо, богато, вкусно сирење што ќе го засакаат вкусовите.

  # 3 – Браун швајцарска крава

  Холштајн не се единствените тешки јуници на оваа листа на најдобри млечни крави! Кафеавите швајцарски крави заслужуваат врвно место поради нивната импресивна стапка на производство на млеко и пријатниот темперамент. Кафеавото швајцарско кравјо млеко е исто така високо ценето за правење густо, богато, вкусно сирење. Некои млечни фармери се колнат дека кафените швајцарски крави се најдобри за сирење. Разговарајте за бонус поени!

  Кафените швајцарски крави имаат репутација како една од најстарите раси на крави што постојат денес.

  Кафените швајцарски крави се по потекло од Швајцарија и пристигнале во Америка во 1869 .

  Кафените швајцарски крави се познати и по тоа што имаат големи крзнени уши! Тие исто така се сметаат за втора најпродуктивна млечни крави.

  Нивното млеко е совршено за правење сирење бидејќи има близок сооднос масти и протеини, што го прави сирењето полно и кремасто. Овие крависе неверојатно послушни, и тие се пријателски расположени и лесни за ракување.

  Кфеавите швајцарски крави генерално се приближно со иста големина како и кравите Холштајн, што значи дека им треба голема количина храна и простор за гледање за да останат здрави и да имаат максимално производство на млеко.

  # 4 – Кравата Гернси

  Гернзиските крави имаат одлична способност за приспособување и економичност. Додека ги затворате очите со овие два ѕвездени примероци од крави од Гернси, забележувајте ги и јасно дефинираните елени и бели дизајни што ги олеснуваат препознавањето дури и од далеку.

  Гернзиските крави се многу ценети и познати како Кралската раса бидејќи нивното млеко има вкусна златна боја.

  Некои од моите љубопитни домаќини можеби ќе прашаат - но зошто кравјото млеко од Гернзи е златно? Одлично прашање!

  Кравата Гернзи дава млеко со златна боја бидејќи млекото има високо количество бета каротин! Бета каротенот е огромен извор на витамин А - но се чини дека му дава на млекото златна боја.

  Исто така види: Нова Ooni Koda 16 vs Ooni Pro - споредба на жешката фурна за пица на отворено Blazin'

  Гернзиските крави потекнуваат од Британија , но многу сточари и фармери веруваат дека кравите Гернзи потекнуваат од две француски раси крави . Кравата Гернзи потоа тргна кон Соединетите Американски Држави во 1840-тите .

  Гернзиските крави се одлични за рачно молзење и се омилени меѓу малите фарми бидејќи се пријателски расположении послушни.

  Поради помалата големина на кравата Гернзи, тие бараат помалку простор за пасење! Исто така, им треба помалку храна за да ги одржуваат здрави и да произведуваат добра количина млеко.

  # 5 – Ејршир крава

  Освен иконската крава Холштајн, кравите од Ершир се најпрепознатливи по изгледот! Првото нешто што ќе го забележите кај кравите од Ејршир е нивната кафеаво-црвена и бела шема на бои. Некои крави од Ершир имаат еднобојна боја (бела или црвена) која ја украсува целата нивна кожа - со малку акценти. Другите крави од Ејршир имаат еднаков баланс на каскадно бело и црвено.

  Кравите Ејршир се крави со портокалово-кафеава боја и се познати по тоа што се долготрајни и издржливи крави. Овие крави порано се нарекувале Данлопс, но не се знае зошто им се сменило името.

  Кравите од Ејршир потекнуваат од Шкотска и пристигнале во Америка во 1820-тите .

  Кравите од Ершир имаат тенденција да бидат подоминантни во споредба со другите раси на крави. Понекогаш може да биде незгодно да се справите, но ако имате одредено искуство со крави - не би требало да имате голем проблем со нивно управување.

  Поради нивната големина, на кравите Ејршир им е потребна голема површина за пасење и добра понуда на храна за да го одржат нивното производство на млеко и да ги одржуваат здрави. Овие крави можат да произведуваат од каде било 4 – 6 галони млеко секој ден – или повеќе.

  # 6 – Молзење крава крава

  Шоргите постојат во САД стотици години! Тие станаа популарни поради нивната сестраност и нивното љубезно однесување. Денес – молзливите крави се наоѓаат низ САД, Австралија, Канада и ОК и со задоволство служат како одлични млечни крави!

  Молзење Кравите на кравите се познати по тоа што се исклучително лесни за ракување, поради што тие беа една од првите раси на крави кои рано станаа светски патници.

  Кравите со скратен рог за молзење првпат потекнуваат од Англија и тие се првите млечни крави донесени во Нов Зеланд, Америка и Австралија во 1780-тите .

  Кравите со молзење се високо ефикасни пасечи - и тие се помалку се хранат за да бараат други крави. Сепак, им треба и храна за да се осигураат дека добиваат доволно хранливи материи за да произведат добро снабдување со млеко.

  Овие крави се послушни и дружељубиви , што ги прави совршени за мала фарма или дом. Тие можат да произведуваат приближно 4,2 литри млеко дневно.

  # 7 – Декстер крава

  Кога станува збор за најдобрата млечна раса крави, кравите Декстер никогаш не добиваат доволно почит! Кравите Декстер се лесно едни од најситните крави што ќе ги сретнете - сепак тие имаат репутација како изненадувачки посакувани раси на крави со двојна намена. Декстерите можат да произведат изненадувачка количина млеко за нивната мала големина - и тие исто така сенежна и пријателска. Тие се победа/победа!

  Правило за кравите Декстер - и ако сакате мала крава за вашиот дом, тогаш кравата Декстер можеби е најдобрата крава за млеко!

  Расата крава Декстер првично била ирска, но потоа била увезена во Америка околу 1910 .

  Кравите Декстер се помали и многу попопуларни со малите фарми за дома. количина млеко за нивната големина.

  Кравите Декстер генерално ќе достигнат околу 3,2 стапки на рамото кога целосно ќе пораснат.

  Малата големина на кравите Декстер има неколку предности! Декстер кравите не бараат многу простор за пасење или дополнителна храна за да бидат здрави.

  Кравите Декстер се исто така многу полесни во споредба со другите раси на крави! Нивното релативно мало влијание може да ја намали штетата на почвата и на пасиштето по кое одат.

  Овие мали крави можат произведат три литри млеко на ден , што е совршено за снабдување со млеко за семејството. Декстерите се исто така пријателски расположени и слатки мали суштества за кои целото семејство ќе ужива да се грижи!

  ЧПП за најдобра крава за млеко

  Како нов фармер или некој што ја бара најдобрата млечна крава за вашиот дом - веројатно ќе наидете на многу прашања кои предизвикуваат крави. Но, не плашете се! Направивме бура на идеи за некои од најпопуларните Најчесто поставувани прашања за млечни крави и сакаме да ги споделиме со вас. Се надеваме дека ова помага!

  Ако се обидуватенајдете ја најдобрата млечна раса крави за вашиот дом - или ако се обидувате да ја пронајдете најдобрата крава за млеко - тогаш прочитајте ги нашите одговори на вообичаените ЧПП подолу.

  Кој е најдобриот тип на млечни крави?

  Мислам дека која било од кравите на оваа листа може да ви обезбеди одлична храна со полномасно млеко.

  Исто така види: Дали кокошките можат да јадат цреши или се отровни?

  И јас мислам дека многу од кравите имаат свои добрите и лошите страни! Размислете за вашите потреби.

  Ако го барате најсигурниот извор на млеко - тогаш не можете да погрешите со млечната крава Холштајн или Браун швајцарската крава .

  Ако припаѓате на помало семејство или имот - или ако немате ресурси за да ја нахраните кравата? Потоа размислете за крави Џерси или Крави Декстер!

  Кравите Џерси и Декстер се помали раси на крави - така што полесно се хранат и управуваат. Тие се исто така прекрасни суштества - и која било крава може да помогне да придонесе за вкусно млеко!

  Која крава дава најбогато млеко?

  Дали барате крава што ќе помогне во производството на путер и сирење со добар квалитет? Тогаш ви треба крава која обезбедува изобилен извор на богато млеко за да го добиете најдобриот можен вкус!

  Од кравите наведени погоре, и расата крава Џерси и расата на кравите Гернзи се најдобрите крави кои помагаат во производството на овие производи.

  Или да се произведе најдоброто млеко од кравата помага,

  William Mason

  Џереми Круз е страстен хортикултурен и посветен домашен градинар, познат по својата експертиза во сите работи поврзани со домашно градинарство и хортикултура. Со долгогодишно искуство и длабока љубов кон природата, Џереми ги усоврши своите вештини и знаења во грижата за растенијата, техниките на одгледување и еколошките градинарски практики.Откако израснал опкружен со бујни зелени пејзажи, Џереми рано развил фасцинација за чудата на флората и фауната. Оваа љубопитност го поттикна да продолжи да дипломира по хортикултура на реномираниот универзитет Мејсон, каде што ја имаше привилегијата да биде менториран од ценетиот Вилијам Мејсон - легендарна фигура во областа на хортикултурата.Под водство на Вилијам Мејсон, Џереми стекнал длабинско разбирање за сложената уметност и наука за хортикултурата. Учејќи од самиот маестро, Џереми ги впивал принципите на одржливо градинарство, органски практики и иновативни техники кои станале камен-темелник на неговиот пристап кон домашно градинарство.Страста на Џереми да го сподели своето знаење и да им помага на другите го инспирираше да го создаде блогот Home Gardening Horticulture. Преку оваа платформа, тој има за цел да ги поттикне и едуцира амбициозните и искусни домашни градинари, обезбедувајќи им вредни увиди, совети и чекор-по-чекор водичи за создавање и одржување на сопствени зелени оази.Од практични совети заизбор на растенија и грижа за справување со заедничките градинарски предизвици и препорачување на најновите алатки и технологии, блогот на Џереми опфаќа широк спектар на теми дизајнирани да ги задоволат потребите на ентузијастите во градината од сите нивоа. Неговиот стил на пишување е привлечен, информативен и исполнет со заразна енергија што ги мотивира читателите да тргнат на нивните градинарски патувања со доверба и ентузијазам.Покрај неговите активности за блогирање, Џереми активно учествува во иницијативи за градинарство во заедницата и локални градинарски клубови, каде што ја споделува својата експертиза и негува чувство на другарство меѓу колегите градинари. Неговата посветеност на одржливите градинарски практики и зачувувањето на животната средина се протега надвор од неговите лични напори, бидејќи тој активно промовира еколошки техники кои придонесуваат за поздрава планета.Со длабоко вкоренетото разбирање на хортикултурата на Џереми Круз и неговата непоколеблива страст за домашно градинарство, тој продолжува да ги инспирира и ги зајакнува луѓето ширум светот, правејќи ги убавината и придобивките од градинарството достапни за сите. Без разлика дали сте зелен палец или штотуку почнувате да ги истражувате радостите на градинарството, блогот на Џереми сигурно ќе ве води и инспирира на вашето хортикултурно патување.